Jugoslovenski Rotar

JUGOSLAVENSKI GODINA VIL

1Х. 1939.

КОТАК Ми

UREDNIK: ING. RADOVAN ALAUPOVIC, GUVERNER 77. DISTR.. ZAGREB, GJORGJICEVA ULICA BR. 9, TELEFON 60-72 IZLAZI SVAKOG 15-OG U MJE-

SECU — CIJENA GODISNJE DINARA 144 — BR\OJ DIN 12

| \ J

TRECE MJESECNO PISMO

Dragi brate pretsjednice, Dragi brate tajnice.

Draga braco rotari,

ide jesen. — Zriju plodovi zemaljski, rumeni se i zlati voce, sabire se muka i znoj oranja, sijanja, okapanja i ogrtanja. — Žetva je, i ona je onakova kakova je bila sjetva i koliko је blagoslova rodnih kisa i medene rose pomagalo rad ruku ljudskih. — I za nas rotare jesen je obracun rada i nastojanja naSega, koliko i kako smo vršili svoje rotarske dužnosti: što i koliko smo uradili na prostranom polju plemenitih ciljeva rotarstva; što, koliko i kako mislimo i u ovoj godini planski udesiti rad svoj, pa da mu rodovi budu obilati i bogati prema snazi našoj i prema visini onih ideala kojima služimo.

Nisu laki dani ni časovi što ih proživljujemo mi i cio svijet. Bilo je teških i krvavih rafova, proživjeli smo mi svi sfrašni svjetski rat, ali se ne pamti da se je ikada kovalo toliko ubojnoga oruzja; nikada na ognjistu svjetske istorije nije se gomilalo toliko upaljivog i razornog materijala, koji prijeti da unisti, bez srca i milosti, ne samo sve velike fečevine duha i ruku folikih pokoljenja nego i da svu Evropu stjera na prosjacki štap, pa da oni Sto prezivu te strahote, prije pozavide nego li pozale one koji su izginuli.

Mi svi toliko puta istigemo da ne trazimo nista tudje, da čuvamo samo svoju krvavo stečenu baštinu. Zemlja naša je sita