Kolo

V.

која јеучила једрење на смучкама

Госпођица Барбара је чиновнида једног берлинског предузећа и већ три године узима своје годишње отсуство — зими. Прво због висинског сунца, друво збо>г сн&га и треће због омучања, које од ових спортова највише води. У Гар 'М1ишу, центру зимског спорта, срела је много пријатних другова., — Поведите и мене собом на омучање — рекла је Варбара. — Драге воље, повешћемо вас, јер- сте згодни. — Хоћете ли да ме научите једрење на смучвама? — Свакако, ако имате макар мало талента. И идућег јутра било је на падини покривеној-дебеЛим снегом врло весело.

3) „Овако се лети!" „Дивно, гоопођице Барбара, узмите замах и полетећете!" 4) Сваки почетак је тежак, а окрет па смучкама најтежи. Треба високо да се дигне нога, а затим ншгло окреие. 5) „Но, како вам се свиђа једрење на омучкама,. госпођице Барбара?" „Дивно, божанствено! Од одушевљења могла бих да вам паднем у загрљај! И од тог дана гоепођица Барбара постала је одушевљен присталица овог дивног спорта Као бели лептир лети она низ падииу брега, често праћена читавом чегом верних пратилапа који се отимају за њену наклоност. Прозвали су ,је „Снежна вила". Али осуство је тако кратко и за четрнаест дапа гоопођица Барбара ће опет седети у канцеларији сећајући се као у сну дивних дана проведених у високим, белим планинама, кад је учила једрење на смучкама. А када идућег зимског отсуства опет стигне на планину биће она већ искусни једриличар на смучкама. Пратиоци ће се отимати око ње не само ради њене лепоте и шарма. него и ради њеног смучарског искуства.

1) Овако се веже једро. Платно се ирво једном обавије око тела, а затим чврсто веже на зглавцима руку и ногу. „То неће бити тако тешко!" — помислила је у себи госнођица Барбара. 2) Али већ први кораци доказали су супротно. Без муке нема науке. И госпођица Барбара издужила се у снегу.

(Го1оа: Еигора 8оп<1егШепз1 „Е. 5."Ј