Kolo

3

Претседпнк влале генерал «. Недић позаг>авља се са нашим офииигшма који си и повој партији стигли из з алобљеништва и Немачкој.

Вомба) се евакуише. Због сталпог наппедовања јапаиских тпупа у Бурми. V Иидији се ивелико впши евакуаиија великих вароши. Тако је гтЈвемеЂ Бомбаја. који има ппеко два милиопа становника. позвао граћанство да по могићности иапусти варош. Наша слика приказије један део ва■ооши Бомбаја. Куће су граћене и индиском и модсрпом стили.

Горе — Јава је безусловно капитилирала. Преко сто хиљада вотика холандских трупа положило је оружје. Десно — Субхаа Бозе. бораи за слободу Индије. који је недавно упутио пароду Индије проглас да устане против енглеске тираније. Кад га је 52 индијски конгрес изабрао за претседника. Субхаз Бозе иако тешко болестан дао се на носилима пренети и сали конгреса. (Оиимци: А. Оимић)

Бојни брод будућности — кико га замишља енглески часонис „СФајр". После потапања енглеских бојних бродова „Принс 0(6 Велса" и .,Репјилса" ивидело се да је авијаиија јача него бојии бродови за зато по овом новом прозекту бозпи бродови будићности иеће имати толико торњева с тешким топовима. али ће бити начичкани са противавиопским топовима и брзометним топовима са по 12 иеви.

I Ш

шв

I

Ц

1Л || , || : •"

'Т ^1

шјјји

Прско 15.000 Марикинаиа демонстиирали си илицима Тангера против Енглеске због припремиња терористичких аката.

(Го1оз: Ве1егас1ег ВИ(1а §еп1иг)