Kolo

18

Шх 0%

Мала филцапа тока навучепа на очи с пуном гарнитуром зелено ооозеног нојевог перја која се спушта низ потилмк. (Ко1оз: Ве1§гас1ег Вх1с1аееп1иг)

Кућа бечке моде" за ову сезону лаисира кожне рукавиие са украсима раћеним номоћу машине.

Пови шалови, ручни рад, узаиог су кроја и имају шарепе ресе.

По 7 савепга женама за срећан и несрећан живопг у браку 1) Морате увек имати времена ва свога мужа и то много времена. Јер ои у току дана мора изићи у сусрет тојхиким жељама многобројних људи па ће бити срећан кад и њему неко угоди. 2) Реците му с времена на време да су вам сви његови пријатељи симпатични: да је његова породипа много симпатичнија него што је до сада то он мислио. 3) Треба најзад да научите неки спорт воји он воли. 4) Из истог разлога попите увече у летњој башти чашу пива иако би вам сладолед много боље пријао. 5) Правите се да стотине недостатака вашег мужа уопште не видите, али пазите да их увек имате у виду. 6) Литајте га за савет и онда кад врло добро знате шта хоћете. Такво поверење ће му ласкати. тим пре ако се у дотичну ствар не разуме. А што је маље муж стручњак у тој ствари тим пре ће савет другога (а то је ваш) прихватити. Тако ћете једним ударцем две муве убити; приказаћете се као мила женица а у исто време спровешћете своју вољу. 7) Најзад треба своме мужу понекад да покажете да га веома нените и волите више него све мушгсарце на овету. * 1) Приликом недељних шетњи у природи. носите увек тесне ципеле1 После два километра заиста нећете моћи даље. План излета који је наиравио ваш муж на тај начин је сасвим пропао. Уместо у некој лепој шумици, ваш излет ће се завршити у најближем станичном ресторану где ћете умирати од досаде док не доће воз. Место шгаела, то може бити узана сукња, тежак шешир или ма шта друго, ви ћете већ умети измислити. 2) Причајте му непрестано како су се ваше школске другарипе скоро све поудавале за генералне директоре а ви нисте. па ипак умете и са скромним приходима да будете задовољни. Таква констатација, добро наглашена, разљутиће и најбољег човека. 3) Кад вас муж запита шта ћете

данас да радите, одговорите: „Мени је свеједно" или „Како ти хоћеш". У сваком случају рените да немате шта да обучете! 4) Увече, у кафани, изаберите код продавачине цвећа леп букет ружа иако знате да комад кошта двадесет динара. да је прекосутра носледњи дан у месену и да ваш муж мора да рачуна на сваку пару. 5) Зовите га неколико пута дневно телефоном у канцеларији да му кажете да се ништа нарочито није десило.

6) Прнликом играња морате му непрестано причати како ваш каваљер с којим сте пре тога играли. савршено игра и да се његова божанствена игра не може. нажалост, ни упоредити са игром вашег мужа. То ,,нажалост" делује као и она констатација из тачке 2. а наљутиће и најпристојнијег човека. 7) Немојте никада читати књиге или новине. ваш муж ће бити веома задовољан што ће' морати непрестано све да вам објашњава и понавља!

Нарауни мотик и л*&д.и A) Једноставна хаљина украшена широким појасом. везом око врата и порубима. Уз то широка јакна оп пунизег штофа са капуљачом. B) Јакна (жакет) од чоје украшена народним мотивима. Затворена н ло врата где к изваћен споља мчли оковратник. В) Једноставиа хаљина. Народним везом израћени су рукави и појас и изведепа имитаиија јелека (Модели: Ивана Леко. уч. VIII раз. гин.)

Вештачки ивет за прибадање од обо- Укрис зи шегиире од „плексигласа". јеног нојевог перја. новог вештачког стакла.