Kolo

16

г | I Жкт,*

уОтму

Сав спортски свет са иајвећом пажњом прач;и трке на славним француским тркалиштима. Шацтији, Сен Клу, Мезон - Лафит, Лоншан и Отеј. То су нмена која за племенити коњски спорт много значе. Овај спорт има у Француској огромну публику, а популарисао ое највише због .тога што се тркалиШта налазе у иепосредној близиии великих вароши. Прилаз тркалиштима је, за разлику од осталих земаља Ввропе и Америке, лак и приступачан и за широку публик.у и она је тај спорт прихватила и заволела.

1) Један који у послсдњем треиутку прави „комбинацију". Са оловком у усти.т и бележником у руци, он журио прелистава програм. 2) И ове елегаптне даме чекају штаће дакаже „тотализатор" после завршепетрке. 3) Услед несташице бензина и Парижапи су постали „бициклисти". Паркирање точкова уређено је боље и лакше него раније паркирање аутомобила. 4) Старо и младо, мушко и женско комбинује како да од неколико франака направи бар стотину. Б) Пред зградом Џокеј-клуба. Сопственици штала разговарају о изгледима трка.

У Булоњској шуми код Париза налазе се највсћа тркалишта са и без •препрека: Лоншан и Отеј. Приказаћемо нашој публици како изгледају трке у Отеју. Париз је окупиран 1940 године, али жив-от у француској метрополи одвија се несметаио даље. У Отеју се прирећују трке као и раиије. Као и у мирно време париска публика хита у Булоњску шуму, у Отеј. На рат потсећају само немачке војничке униформе, које се виђају у групама и појединачно међу публиком. Елетантни Париз, грађанство и иемачки војници заједно посматрају ток трка. Да, још нешто пада у очи: нема аутомобила. И у Паризу је бензин под забраном, издаје се само за најнужније потребе. Али у толико је већи број бициклиста. Данас се не вози бициклом само „мали свет". - На трибинама се пружа: живописна мирнодопска слика. Чак ни нарочите