Kolo

11

2 — Ученици ав.ијатичарске пгколе, кандидати за класу »Це«, излазе на взжбалиште. Ови леге већ до висине о-д 4.000 метара. Њихова одећа подешена је за ту висину услед велике хладноће која горе влада.

4 — Будући авијатичари морају да буду савршени радиотелеграфисти, да Би у случају потребе м1огли да замене прадзог рвЈДиотелеграфисту који се увек Иалази поред н>их на апарату. Сл1ижа приказује час наставе из радиотелеграфије. 6 — На дадекој пучинл Атлантижа ореспи су ое млади командант једног борбеног амиона за далека извиђања и млади командшгг једне подморнице. Они тосподаре у два т>азна елвмента, азж циљ им јв исти: уништење непријатеља. Сусрет не тра>је дуго. Сваки одаази тамо где га дужност зове ...

Т — Пооле положеног истгита младом команданту авиона убрзо се указује прилика да се покаже на делу. У својству помоћника команданта велиИ01Г авиона Фоке Вулф Кондор он лети пратећи ескадру бродова на отвореном мор>у. То је први велики лет, а истовремено и прилика да ое оретне с непријатељем ...

3 — Главки предмет у настави будућих авијатичара: наука о вре^мену. На тако званим »вреЈ .-:енским глобуоима« приказује им се постана« и подела временоких зона на кугли земаљакој. Кад ое једном нађу оа својом машином у ваздуху, будући авиатичари увидеће од колкке им је важности овака појединост са ових часова.

5 — »Поморци вавдуха« морају да имају, ка!ко се то каже, све зажоне вавигације у малом прсту. Под надзором искуоних летача они стичу знања из те области науке о летењу. Настава ое врши на увеличаним адтарапима ради бољег памћења. А на овај предмет мора се нарочито обратити пажња.

(Го1о: Ве1§га(Јег ВЈШавеп1иг)