Kolo

12

ПОШТАРИНА ПЛАЋЕНА У ГОТОВУ

Т ■—' Мартовски снег, који је већ почео да се топи 9 приредио }е у Београду неколико ванредно декоративних ефеката. Ево како лепо изгледа ограда пред Пардамептом. Ђ — Чича Марко приличпо је стар. Има 72 годипе али још увек ради тешке по• слове. Својим колицима преноси разну робу са пијаце. Једино му је задовољство лула дувана.

'4 — .Мали Миле нешто није располо* желг. Плаче иџ свег гласа. Иначе је добро и напредно дете. Он је један од пХтвмаца Градског дечјег дома.

2 — Школа &а примењену уметност има неколико одељења. У вајарском отсеку 9 у коме се почиње са моделирањем будући уметници вредно раде.

5 — Међу савременим нашим уметцицима Радован Антуно« вић-Коблишка раурима лепо место. Сликар и вајар, Коблишка је порнат и по својим предратним полемикама. Несумњиво даровит уметник познат је и по томе што своје слике најчешће бојадише прстима. Као и већина наших уметника и он се бори материјалним тешкоћама. Боје су скупе, платно се не набавља тако лако, али ето, наш уметник се сналази и у ово доба његова умешност да прстима слика место ки» чицама. гДобро је дошла. (Снимии: А Гимић)