List kluba istraživača Azbukovica

19.01. Одржана је Кзборна конференција ССО ЈВубовија, Као организацију, која окупља младе, Клуб је на конКеренцији заступао Михаиловић Зоран, На истој је дат велики публицитет досадашњој активности Клуба, На конференцији су били присутни и гости из Друштва истраживача Баљево, После конsеренције, на свечаном ручку, вођени су разговори о даљој сарадњи нашег Клуба и Друштва истраживача.

08.02. Исторкјско-етногра£ска група извела је једнодневну акцију на подручју Горње Оровице. Прикупљени су подаци о етнограДским и историјским карактеристикама овог краја. Два члана историјско-етнограДске групе, са стручним сарадником и чланом Клуба, проф.Букановићем, посетили су Даринку Томић-Пгњатовић, стогодишњакињу из Лоњина и .забележиди неке интересантне доживљаје и догађаје из њеног живота.

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ВАМ ПРИРУЧНИК ЗА ГЕОЛОГЕ

Савети Друштва за старање о деци и омладини Југославије и Централни одбор Народне технике Југославије у сарадњи и уз помоћ друштвених'организација и стручнкх установа издали су овај приручник који могу користити и чланови геогр.' Јско-ге.олошке групе нашег 'Клуба. Приручник на популаран и приступачан начин обрађује основне методе к начин прикупљања и проучавања геолошких препарата. Писан je лаким и пристЈшачним стилом, тако да га могу користити и геолози-аматери као и они чије је основно занимање геологија. Приручник је написала инж. Миланка Лукић аиздао га je Савезнк одбор југословенских пионирских игара 1933Техничка култура младих Београд. _ Ј