Mladi borac

ФАШИЗМУ СЕ БЛИЖИ КРАЈ

Преко шума,преко села и граДђва Наступају партизански батаљпни. Протиз швапских крвопи ( ла и гадова Подижу се радни људи,милиони. Ми смо млада возска Титова, G нама -иде наш народ сав, На.да psicpa ОдЋс слободна, С?мо ‘ио нек нам ge здрав , Сваким даном ротто снаг* А лада.~! v дитлор д његово слуге, Сд фашизм.l иоНс сстатл i-:vx тгзга* НсЋе ви-ше бкти Дра«синовсле куге. Ми смо млада, t .., Подкосимо све депксНе и незгоде, Маршоваше,глад и беду,хлалке ноћи, Лл’ кад једком буде дошо дан слободе, Новим путем у нов живот ћемо поћи. Гефрен.. Где су о.ада рушевине и зраришта, Ускорс фе да се граде нова села, А на гребу издајкца и фашиста, ОриАе со песма грдмка и весела. Рефрен,

( Из IX Oi/iiCKO Зрипаде)

У априг.у и мају месецу одржано је низ је СКОЈ-а у лесковачком,топличком и крушевачком округу, Та саветовања су била посвећена раду СКОЈ-а у позадини. 8-9 маја одржано je саветовање СКОЈ-а sa скојевске организациje по бригадама.

У Топлици је одржана Окружна конференција УС-400—а.БилР је ?Р*сутно изабрании делехата је Окружни одбор УСАОС-а sa Топлицу.

Из Пчињског краја

а теренски батаљон II Јужно-моравског одреда .долази у с-ело Р. макала Ч.Тек што су сс другови испели на брдо,дошли до првих куТа, када наједаред са свих страна чуше се усклици; "Јур*ш! Напред!Ураl Доле оружје! Предајте сеКЧНаши другови били су у вбручу који се све вшпе^сужавао.Другови партизаци су се од срца смејали. Са дрзеним пушц.ама,пушкомитра&езима, машингеверима и Норкама, летели су пионири ка партизанима позиваоуДи их на предају. Пионирске бомбе летеле °У са свих страна. Чуо се одзив другова ; "Преда Јемо cel '* Партизани су им честитали на мајсторском опкољавању које су излели.Пионири су били раздрагани,пркдружише се друговима и задедно %-има улазеДи у махалу залеваше омињену партизанску песму "Пчињски *»uo ил ЗД ппртизани,. . " М.

17