Narodna skupština

30

логу колаудационе комисије Министар Грађевина, но тај рок мора одговарати могућности и стварној потреби у времену за уклањање тих недостатака.

Обавезе друштва према држави, државне зграде и станови особља.

Чл. 58.

На захтев Друштва — односно Министарства Грађевина, Друштво ће бити дужно, да подигне и уступи под кирију (која ће се утврдити по споразуму Друштва са Министром Грађевина и Финансија) зграде за војна, царинска, монополска сместишта и магацине, за њихове канцеларије као и за станове војног, царинског, монополског, поштанског и полицијског особља; пли ће извршити за рачун државе такве грађевине или дозволити да их подиже држава на местима, која ће се утврдити споразумно између Друштва и Министра Грађевина.

Ова обавеза за подизање оваких грађевина важиће од почетка радова до краја концесије.

Превоз војске, поште и осуђеника.

Чл. 59.

Превоз војске по железничком краку од пристаништа до државне железничке станице, поште и осуђеника у државним вагонима, Друштво ће вршити бесплатно.

Исто тако Друштво ће вршити бесплатно и превоз поште на лађама, ако такве буде имало за правилан саобраћај.

Подизање телеграфа и његово одржавање. Чл. 60.

Друштво је дужно да од пристаништа до државне железничке станице, подигне и одржава, телеграф, сагласно правилима за телеграфски H телефонску службу на државним железницама.

Држава има права, да на друштвеним стубовима спроведе и телеграфску и телефонску линију. Чување овога спровода вршиће друштво бесплатно а одржавање и оправке на њима вршиће сама држава.

учествовање друштва у државним издацима за пристаниште.

Чл. 61.

Друштво ће подносити сав трошак на плате; додатке и друге личне издатке за службу над-