Naša pošta

48 НАША ПОШТА

сеника Мимзтагабуа р. 1. 1., о ломој Ро5,. рајан и Веосгади. Џх С!апак зе пајал з1Кка рошепше 72гаде РоМе Веовгад 2 и Којој је уес зтебепа Рттекајја р. 1 #. па родгсји Оргаџе отада Веоргада.

Значај поште. На главној по:

„шти у Вашингтону урезан је нат-

нпис:

Носилац невости и интелектуалних знања. Средство за трговину индустрију. Покретач мира и добре воље између људи и народа. Гласоноша симпатија и љубави. Помагач раздвојеним пријатељима. Утешитељ ојађених и усамљених душа.Веза између чланова растурене породице. Допринссилац нежности у социалном животу.

„ДАЛМАТИНСКИ МАНАСТИРИ“. Наш пријатељи дугогодишње сарадник, Г. Стрика, који је раније приредио и издао: „Карађорђеву Тополу“ и „Фрушкогорски манастир“, спремио је и дао у штампу трећу књигу: Српске — задужбине: Далматински манастери. У овом лелу описани су једанаест далматинских манастира са свима истори-

ским знаменитостима и лицима ксја су стекла заслуге за њихово оснивање и одржање. Приказивање манастира биће повезано са занимљивим географским и историским подацима о Далмацији и животу Далматинаца, уз многобројне илустрације.

Ово дело писано је лаким и народским стилом, тако да ће га лако: разумети и у сласт читати најшири слојеви нашега народа.

Књига ће изнети око 15 штампаних табака велике осмине на финој сатинираној хартији и са више од стотине оригиналних снимака.

Према огромном материјалу, који ће бити унет и, познатом умешношћу г. Стрике,хронолошки сређен у «селу, цена је релативно мала —50 динара у претплати. Поруџбине слати писцу, Г, Бошку Стрики, управнику поште: Загреб 1.

Познавајући досадању умешност и несумњиво разумевање Г. Стрике у приређивању оваквих књига, ми са наше стране препоручујемо ово дело сваком нашем пријатељу и познанику,. јер ће му оно послужити као прави. украс у домаћој књижници. ;

| ка 4 =

Раше амтопогтт.

Чађне уазе раКеје амгопот. 5|ие зе уагдибпот робот. Махдихпа уехза !гтеди зућ ргезошса и Еугорл.

Та ЋЕиа ођаусбепја ођтани зе па Фичуепе Капсејапје

УМА

МЕРЏМАВОРМО РЕЏТУО 7А УАТОО5МО РЕОМТОВЏ

М. Павловић

Веостад, Кпјетије Гјићтсе 11; Те!. 28-50

ИЗДАВАЧИ (ВЛАСНИЦИ) Д-Р ПЕРО ШОЋ И МИЛУТИН ВУЈАДИНОВИЋ