Naša pošta

119

ОДГОВОРИ

Г. Миловану Гавриловићу, упр. поште Велее. — Ваш одзив утолико нам је дражи, што часопис своје струке ширите и ван редова њеног особља. То има свој посебни значај.

— Књижевну анкету (ев. за април о. г., стр. 87—8) покренули смо баш за то што та питања нијесу рашчишћена ни кристалисана. Знамо како слабо стојимо са књижницама. И о томе смо писали. Стога је „Наша пошта““, већ _ првим свескама своје нове серије, донела податке „За п.т.т. библиографију, од г. Милутина Вујадиновића (свеска. за. јануар—мај, јун, јул, септембар 1930). Подаци вам могу послужити ва учешће у анкети. Одговори се примају до 15 маја 1934.

— „Ко је коу п. т. т. струци“, изаћи ће ако буде довољне „одвива, т. ј. ако нам довољан број службеника пошље податке и ако буде толико преплатника да се издање плати. Досад је мало и једнихи других. Заинтересовани у струци нијесу се још јавили, дочим се јавио за претплату један апотекар из Дубровника) Обраћамо, дакле, пажњу особљу на књижевни оглас („Наша пошта“, септембар 1930, стр. 95),

КЊИЖЕВНА АНКЕТА

У стварању и подивању стручне п. т. т. литературе, настављамо нашу књижевну анкету вапочету у свесци ва април 1981. Т) Које су вначајне или познате личности у Ј угославији прошле кров п. т. школу или биле макар и краће време у п. т. струци 2 П) Које су се личности из п. т. т. струке у Југославији истакле и на другим пољима (у књижевности, политици, и уопште јавном раду и деловању) 2 ПД) Које су значајне или познате личности у свету биле макар жраће време у п. т. т. струциг ТУ) Који активни службеници у п.т. т. струци имају више од 30 година ефективне службе (презиме, име, звање, адреса) # М) Који су службеници — активни или пензионисани — у п.т.7. струци провели више од 85 година ефективне службе 2 Слике неколицине службеника, који буду имали највише година ефективне службе, донећемо заједно са исходом анкете. ТУ) Која је прва стручна п. т. т. књига изашла на српскохрватском а ноја на словеначком језику г а) У Србији у службеном издању; У Србији у приватном издању. 6) У Црној Гори у службеном издању; У Црној Гори у приватном издању. в) У југословенским земљама бив, А.- Угарске у службеном издању; У југословенским земљама бив. А.-Угарске у приватном издању. УП) Који је први стручни п. т. т. лист или часопис ивашао на српскохрватском а који на словеначком језику 2 УНИ) Која су питања која би као најпреча требало расправљати у „Нашој пошти 7“ — Молимо лица које ће учествовати у анкети да своје одговоре пошљу „Нашој пошти“, до 20 јуна 1981. Жири ће оценити одговоре. Најбољи одговор биће награђен са 150 д. Исход анкете биће публикован у „Нашој пошти“.

МИЛУТИН ВУЈАДИНОВИЋ, саветник Министарства саобраћаја, немогући да лично захвали свакоме, користи овај начин, да најтоплије заблагодари драгим друговима, пријатељима и познаницима, који су му ивјавом саучешћа, лично или писмено; посетама у болести и учествовањем у спроводу, приликом сахране његове миле кћери ЈЕЛКЕ ублажили родитељски бол и тугу ва губитком ненакнадивим и најдрагоценијим.

Власници

Д- ПЕРО ШОЋ и МИЛУТИН ВУЈАДИНОВИЋ