Naša pošta

Директор Савске дирекције пошта и телеграфа, г. инж. Аушан Милосабљебић, власник и уредник „П. т. библиотеке“, упутио је особљу окружницу бр. 55114 од 16 децембра 1932:

Стручни чисопис Наша пошта, који излази у Београду под уредништвом г. др. Шоћа, бив. министра и М. Вујадиновића, п. т. саветника, слави ове године двадесетогодишњи јубилеум од времена, када се први пут 1912 појавио у Параћину под уредништвом г. Милана, Павловића. Пролазећи за то време кроз разне перипетије, овај је часопис савлађивао тешкоће на које је наилазио и с успехом служио као форум са кога се пратио развој наше струке раније у краљевини Србији, а сада у нашој великој Југославији. Овај наш стручни часопис, који је снагом своје вредности стекао право грађанства и кроз дуго искуство формирао се и искристалисао — треба још више да прошири своју делатност, да излази још у јачем опсегу и да доноси све више корисног материјала, којим би се пратио с једне «стране развој п. т. т. саобраћаја у нашој земљи, а с друге његово усавршавање у великом свету.

Снажење часописа „Наша пошта“, на добро и наше струке и наше отаџбине, може се постићи само тако, ако се, поред живе сарадње од стране наших п. т. т. интелектуалаца, буде повећао и број његових претплатника.

У том циљу, овим расписом, скрећем целокупном особљу пажњу на овај наш угледни часопис, који је већ формиран и који само треба да прошири домен делатности, и препоручујем да се сваки, по својој доброј вољи, стручној зрелости и економским могућностима, претплати на њега у интересу прогреса наше п. т. т. струке.