Nova iskra

Н О В Л И 0 К Р А

БРОЈ 1.

Беспдатно издање Срп. Краљ. Дворске Књижаре Мите Стајића у Београду. 8°, стр. 64. Четдгаштво. Слике из Париског књижевничког и уметиичког живота, од X. Миржеа. Превео? У Земуну, штампарија Јовава Пуљо. 8°, стр. 3 53. Цена 2 динара иди 2 круне. Пунољетство људског рода. Првакњига: Бог. Од В. Јанића. Чачак, прва чачанска штамнарија, 1901.

Тегега ВагШса. Коуе1а 12 Пићгоуабко^а г1Т0(а XVII VI јека. Рпса У1с1 Уи1е416 Уиказоујс. (Ргеа(;атрапо \ћ ка1еп(1ага оОићгоупјк 8 га §о(1. 1901.) — Вићгоушк, Вгрвка Бићгоуаска бкатрапја А. Равапса, 1900. 8°, стр. 31. Дена ? Вукодлак. Приповетка од Коломана Миксата. Превод с мађарскога. Београд, штампарија П. Ћурчића, 1900. 8°, стр. 50. Цена 50 пара или 25 новчића.

Ј1ретплатницима „Нове Иекре"

Уводећи Нову Искру у трећу годину њезина живота, немамо много шта рећи. Техничке измене виде се у овом броју. а да ће се оне и даље на боље развијати, јемчи име Државне Штампарије. А да ли ће власништво Нове Искре бити у могућности да овакву Иову Искру одржи и сачува, зависи једино о претплатницима. За то молимо сваког, ком овај 1. број шаљемо као новом иретилатгшку, да нас доиисницом извести, је ли вољан држати наш лист; у иротивном случају молимо да нам се лист одмах врати. Претплату ваља слати иогитанском уиутницом, а сваку измену у адреси одмах јављати, како бројеви не би лутали или пропадали. Накнађивање појединих бројева примаће се и извршивати само у року од два месеца кад број изиђе; после тога слаћемо тражене бројеве само на доилату. И ове године даваћемо ученицима Иову Искру за 10 дин. (за туђину 14 у зл.) ако се буду претплатили најмање на иола године. Наша опомена у 12. броју, да ћемо изнети списак свих дужника, имала је нешто успеха. Али како смо поред добијања дужне претплате, добили и велики број оправдања многих дужних претплатника и обећања да ће нам дужну претплату послати за најкраће време. — одлажемо штампање списка за други број Иове Искре када ћемо без жаквих обзира изнети имена свију дужника Нове Искре. Тако ће бар бити чист рачун, а ако не буде и дуге љубави — није наша кривица, већ дужника Нове Искре који евојим дуговањем показују колико је у њима љубави за помагање и одржавање једног јединог српеког илустрованог листа. Когод је, дакле, од дужника вољан да му се не штамна име за такве заслуге у помагању српске књижевноети, нека нам дужну претплату одмах пошаље. Г. Ф. Енглхарт, књиговезац у Београду ? израдио је две врсте корица за Нову Искру од 1900. г. Једна врста (без поштарине) стаје 1*30 а друга 2 динара. Ко их жели добавити нека му се обрати и тражи на доилату. у . ВЛАСНИШТВО „Н О В Е И С К Р Е" (,НОВА ИСКРА 4 излази сваког месеца. — Цена: на год. 16, но год. 8, четврт год. 4 дин.; ван Србије год. 10 фор. или 20 дин. у злату. Претпдата и све што се тиче администрације шаље се Р. Ј. Одавић Ј , вдаснику «Нове Искре", Љубићска бр. 8 Власпик и уредник Р. Ј. ОдавиК Краљевоко-Српска Државна Штампарија