Nova iskra

^шш: л телефон број 193

' I,

'•И ' »{!

ВЕЛИКО СТОВАРИШТЕ ГПЛПНТЕРИСКЕ И КОНФЕКЦИСКЕ РОБЕ МАРКА ВУЛЕТИЋА И ГАВРНЛОВИЋА У БЕОГРАДУ Кнез Михаилова улица број 20

* Ј;

препоручује свој ОГРОМАН ИЗБОР: Шешира, ЈСошуља, Гаћа, Чарапа, Рукавица, Др. Јегеровог рубља, Крал

1на, Сунцо-

Ш-

брана, Кишобрана, Марама џепних и за сриску ношњу, Ћебади, Штапова, Путничких нрдбора и разне кожне робе; Жџ*!ета, Кепова, Сукања, Бдуза, женски Кошуља, Гаћа, Рекла, Жидера, Муфова, Чешљева, Укосница, Хаљиница деч. и за новојиице, Капица и Бенкица; " Спреме за удаваче и девере, Шадова за кумовске свеће, Свиде за иревезе, Огртача за младе 1 ј. (пелерина), Адбума, Мириса, Сапуна, разних нредмета за поклоне и сваковрсних галантериских новости.

м ■Ш. ж

4+ ЦЕНЕ ОУ УМЕРЕНЕ Ж УТВРЂЕНЕ -н§^ №тшттт*тттшт. тшмттк

КЊИЖАРА ЗА СРПСИ И СТРАНУ ЛИТЕРАТЈР? ГЕЦЕ КОНА

БЕОГРАД. КНЕЗ-ЈУ1}1ХЛИ/10ВД УЛИЦА БР. 34. ДО НОВОГ ГРДНД ХОТЕДД Преноручује своје богато сговариште свију српских књига ч као и веома богат избор страних литература на неиачком, Француском, руском и другим језицима; прима претплату на све новремене снисе и модне журнале, које рачуна по оригиналним цснама п шиље у кућу. На стоваршнту је увек огроман избор класичних и модерних музикалија за гласовир, виолину и т. д. Свако дело, којега случајно не би било на стоварншту, књижара набавља за најкраЛе време по оригиналној цени, без даљих трошкова. Нарочито се обраћа лажња п. п. да књижара има на стоваришту зглики број антикварских књига, како стручних тако и из лепе књижев ности, које продаје испод цене. Она и набавља антикварске књиге по поруџбини а по цени утврђеној у каталогу из којега се набавља. Велики избор антикварски каталога чувеиих светских антикварница стоји свагда на расположењу свакоме. т* Књижара кунује од нриватних лица поједина употребљоиа дела као и целе библиотеке свагда ио добру цену. КАО БОВОСТ књижара препоручује своју обилато сортирану библиотеку за давање књига на читање (Г/еШТоИо 1ћек), која се састоји из 6000 разних, забавних дела најпознатијих светскпх приповедача на немачком, Француском и енглеском језику. Месечна претилата је два динара са неограниченим правом читања. кр .талоге" уЧилгпг-отатт-врсха књига и музикалија шал.е књитара свакоме на,, : захтев бесплатно.

ПРВО СРПСКО И ЈЕДИНО ДОМАЋЕ ДРУШТВО ЗА ОСИГУРАВАЊЕ БЕОГРАДСКА ЗАДРУГА = ОСНОВАНА 1882. ГОДИНЕ ОСИГУРНВА: живот људвки на више начина, као на случај смрти (доживотно), на случај доживљења, на случа' доживлЈвња и смрти, мираз деци и т. д. Противу пожара, грома и експлозије; разне зграде, индустријска и занат. предузећа, робу, покућанство и т. д. Услови су најповољмији Влижа обавештења даје Задруга у Београду, а у унутрашњости новчани заводи, овлашћени агенти п повереници за оеигурање. Осигураницима из унутрашњости олакшано је плаћање и тиме, што је за сваку варош овлашћен бар по један новчани завод, ради нримања унлата за осигурање. И према томе, ни један осигураник из унутрашњосги није дужан слати уплате у Веоград и излагати се твошковима око поштарине. &^Г"Полице : а осигурање зграда противу пожара Београдске Задруге примају се као гаранција за зајмове Управе Фондова.