Nova iskra

ПРВО СРПСКО И ЈЕДИНО ДОМАЂЕ ДРУШТВО ЗА ОСИГУРАВАЊЕ БЕОГРАДСКА ЗАДРУГА ОСНОВДНА 1888. ГОДИНЕ ==—

ОСЦГУРАВД: Ш-Ивот људвки на вигие начина, као на случај смрти (доживотно), на случај дожииљења, на рлучај доживљења и смрти, мираз деци и т. д. Противу пожара, грома и окснлозије; разне зграде, индустријска и занат. продузећа, робу, покућанство и т. д.

Уелови су иајповољиији

Влижа обавештења даје Задруга у Београду, а у унутрашњости новчани заводи, овлашћени агенти и повереници за осигурање. Осигуранидима из унутрашњости олакшано је плаћање и тиме, што је за сваку варош овлашћен бар по један новчани завод, ради примања уплата за осигурање. И према томе, ни један осигураник из унутрашњости није дужан слати уплате у Београд и излагати се трошковима око поштарине. ^ЗГПолице за осигурање зграда противу пожара Београдске Задруге примају се као гаранција за зајмове Управе Фондова.

ТРГОВИНА МАРИЧИЋА И ЈАНКОВИЋА

У БЕОГРАДУ

ПРЕПОРУЧУЈЕ П. ПОТРОШАЧИМА: Велики иззор евановрсмих хартија и оеталих потреба за пиеање, цртање и школе. НАЈЛЕПШИ ИЗБОР: НАЈВЕЋИ ИЗБОР: * Енглеских перореза Новчаника и буђелара Ножева за сечење хартије Финих увлака за пера Блокова за писање и цртање И т - Д-

НАЈВЕЋИ ИЗБОР: Хартија за писма Хартија за позивнице Картона за посетнице Картона за позивнице Картона за фотографе

Дивита од никла, стакла и дрвета