Opštinske novine

Стр. 474

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

Београда"; као тач. 10 „Предло! за калдј:л л % ч , сање продужења ул. Живкз Давидрвића"; тач. 11 „Одобрење лицитације затгалдрмт®1^ ; ' улице Адмирала Геирата"; као тач. 12 „Предлог за калдрмисање у^ице Косте Стојановића"; као тач. 13 „Предлог о одобрењу кредита Одељку за одржавање калдрме за израду тротоара у Ртањској улици", и као тач. 14 „Предлог о одобрењу кредита Одељку за одржавање калдрме за израду јаркова и пропуста за обезбеђење Мокролушке основне школе". 2. На предлог г. Претседника О.Бр. 33379 Градско веће је ОДЛУЧИЛО: Да се по буџету бивше општине, сада одељка Беопрадске градске општине у Реснику за 1934/35 годину, на терет парт. 6 поз. 3 „Пољопривредна заклада" вирманише у корист парт. 5 поз. 2 „Оправка општинских зграда", динара 20.100.3. На предлог г. Претседника О.Бр. 33584 Градско веће је ОДЛУЧИЛО: Да се одобри изградња радне стакларе у Новом расаднику на Вождовцу, а према приложеном пројекту, у општинско.ј режији, путем комисије у коју се одређују г. г. Ј. Сретеновић, М. Митровић и архит. Драг. Јовановић. У ту сврху одобрава се кредит у износу од 129.360.— дин. на терет парт. 113 поз. 2 буџета расхода за 1934/35 год. Комисија ће све набавке извршити кратким путем — директном погодбом. Да се са општинског имања „Пионир" изда 60.000 ком. цигаља I кл. за изградњу ове стак- . ларе, коју ће превући Возни парк са својим превозним сретствима, до места изградње; а сав остали материјал: шине, угаоно гвожђе, старе цеви и томе слично са општинских депонија. Да стручну радну снагу, за монтирање огревне инсталације да Управа Водовода, а радну снагу Отсек за паркове и пошумљавање, од редовног одржавања. 4. Код тачке: „Уступање у закуп општинских станова г. г. Живојину Лазаревићу, Петру Кујунџићу, Милану Петровићу и др." Градско веће је ОДЛУЧИЛО: 1. По предлогу Претседника О.Бр. 33624: „Да се г. Живо.јину Лазаревићу, шоферу дезинфек. зав. О. Б. уступи у закуп општински стан бр. 11 у улици Франше Депере 45 у приземљу с тим, да за исти плаћа Општини по динара 284.—• месечно на име кирије, воде

и сметлишта, која се плаћа у напред за сваки шесец и најдаље до петог дана у дотичном месецу." 2. По предлогу Претседника О.Бр. 33623: „Да се г. Петру Кујунџићу, надзорнику Отсека за паркове уступи у закуп општински стан бр. 2 пав. IV у улици код Топовских шупа с тим, да за исти плаћа Општини по динара 414.— месечно на име кирије, воде и сметлишта, која се плаћа у напред за сваки месец, а најдаље до петог дака у дотичном месецу." 3. По предлогу Претседника О.Бр. 33622: „Да се г. Милану Петровићу, надзорнику Отсека мреже уступи у закуп општински стан бр. 50 пав. V у улици Сењанин Иве бр. 16, с тим, да за исти плаћа Општини по динара 434.— месечно на име кирије, воде и сметлишта, која се плаћа у напред за сваки месец а најдаље до петог дана у дотичном месецу." 4. По предлогу Претседника О.Бр. 33620: „Да се г. Добривоју Цалићу, кочничару Д. Т. О. уступи у закуп општински стан бр. 24 у улици Светог Николе с тим, да за исти плаћа Општини по динара 364.— месечно на име кирије, воде и сметлишта, ко.ја се плаћа у напред за сваки месец, а најдаље до петог дана у дотичном месецу." 5. По предлогу Претседника О.Бр. 33619: „Да се г. Николи С. Воркапићу, писару Отсека за паркове уступи у закуп општински стан бр. 5 у улици Франше Депереа 45 на спрату с тим, да -за исти плаћа Општини по динара 244.— месечно на име кирије, воде и сметлишта, која се плаћа у напред за сваки месец а најдаље до петог дана у дотичном месецу." 6. По предлогу Претседника О.Бр. 33618: „Да се г-ђи Даници Трифуновић, пензионеру Општине Београдске уступи у закуп општински стан бр. 6 у ул. Франше Депере-а 45 у приземл^у с тим, да плаћа Општини по 244.динара месечно на име кирије, воде и сметлишта, која се плаћа у напред за сваки месец а најдаље до петог дана у дотичном месецу.

Претседника О.Бр. 33488

На предлог Градско веће је ОДЛУЧИЛО: Да се усвоји извештај Комисије одређене решењем Д.Бр. 40792/32 и да се расходује 16.986 комада старих сијалица од 120 волти и то: 11.812 исправних и '5.174 неисправних сијалица. 6. Код тачке „Апропријације" Градско веће је ОДЛУЧИЛО: 1. По предлогу Претседника О.Бр. 33635: „Да се апроприше имању г. Илије Сиљановића на Миријевском путу део земљишта регулационог фонда у површини од 9,7 кв. метара ради изласка на регулациону линију, а по цени од 350.— динара по квадратном метру. Преносне таксе сноси купац."