Opštinske novine

Стр. 526

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

Чл. 33 Одељак за чистоћу вршиће прање и дезинфиковање возних објеката и судова у којима се износи сметлиште. Чл. 34 Реонски лекари, сваки у своме реону, контролисаће рад особља Одељка за одржавање чистоће и стараће се да се исто обавлза по хигијенским прописима. Они ће по томе подносити недељне извештаје Дирекцији за социјално и здравствено старање, чинећи потребне предлоге. V. Чишћење помијара и нужничких јама Чл. 35 У зградама где не поетоји могућност везивања за градску канализацију дозвољава се подизање'прописних помијара и нужничких јама и то по одобрењу Грађевинског одбора и Отсека јавне хигијене. Чл. 36 Помијаре и нужничке јаме морају бити зидане у цементном малтеру и по плану, при чему ће се обратити нарочито пажња да се земљиште и подземне воде не загађују. Чл. 37 Чишћење помијара и нужничких јама вршиће Одељак за чишћење или овлашћени концесионар према тарифи коју ће пропи-

сати Суд Општине града Београда на предлог Одељка за чистоћу. Нико други нема права да износи фекалије и оеталу нечистоћу из зграда и дворишта. Чл. 38 Забрањује се бацање у нужничке јаме и помијаре грађевински материјал, крупни и гломазни предмети, који отежавају чишћење помијара и нужничких јама. Чл. 39 Одељак за чистоћу или овлашћени концесионар вршиће чишћење помијара и нужничких јама справама које спречавају развијање смрада и не загађују околину. Изношење нечистоће вршиће се чистим справама и транспортним средствима, које се свакога дана по свршетку рада имају дезинфиковати и опрати. Чл. 40 Одељак за чистоћу вршиће контролу и давати упуства ако се износ од стране Суда Општине уступи концесионару. Чл. 41 Избацивање фекалија мора се вршити на зато одређено место. Место за избацивање фекалија одређује Суд Општине града Београда на предлог Одељка за чистоћу.

Службене објаве и огласи:

Излагање плана о измени регулаци,је улице Генерала Штурма На 15 дана после изласка овог огласа Градско Поглаварство града Београда изложиће у благајничком холу партера зграде Градског Поглаварства, Узун Миркова ул. бр. 1, измеиу регулације улице Генерала Штурма по плаво уцртаним линијама у плану. Планови ће бити изложени увиду месец дана. Заинтервсовани имају поднети примедбе најдаље у року 15 дана по истеку јавног увида, иначе се она неће узимати у обзир. Одлучено у Градском Поглаваретву на дан 15 децембра 1934 год. Т.Д.Бр. 41612Ј/34 г. Сходно §§ 8 и 12 Грађевинског з"акона примедбе ће примати Техничка дирекција, Одељак за регулациони план зграда Техничке дирекције Градског еоглаварства, Књегиње Љубице ул. бр. 21.

Набавка млека Градско поглаварство града Београда одржаће II јавну усмену лицитацију за набавку потребне количине млека за 1-во полугође 1935 године, за иотребе Завода за ст/ерилизацију млека, Дома сгараца и старица и школа, која ће се одржати на дан 24 децембра 1934 године у 11 часова пре подне у канцеларији Економата Градског поглаварства града Београда, Узун Миркова ул. бр. 1/Н. Услови су прописани и могу се добити сваког радног дана за време канцелариског рада у канцеларији Економата Градског поглаварства. Кауција се полаже у 5% у готову, државним вредећим хартијама у смислу расписа Министарства финансија М.Ф.Бр. II 55644 .од 11 маја 1932 године, или у гарантном писму које веће банке, које мора бити регистровано у Министарству финансија.