Opštinske novine

Стр. 46

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

шан Николајевић и Миливоје Благојевић, већници. Пре прелаза на дневни ред положили су заклетву у смислу 5 66 Закона о градским општинама гоадски већници г. г. Богдан Крекић, Љуба Гођевац, Крста Дамњан и Јоца Живковић, и потписали су текст заклетве.

Деловођа већа саопштава да су се извинили већници г. г. Милија Станковић и Миодраг Пауновић. Прочитао је решење г. Министра унутрашњих послова IV бр. 87 од 12 јануара текуће године, којим је задржао од извошења одлуку Градског већа од 3 јануара 1935 године о тсзбору чланова Граћевинског одбопа. Даље је прочитао акт Министаоства унутоашњих послова К.Бр. 26 од 14 ?ануара 1935 године, у коме се обавештава Гоадско поглаварство, да је у решењу г. Министра унутрашњих послова К.Бр. 26 од 5 јануара 1935 године погрешно означено да се постављају за градске већнике г. г. Коен Сима и Стесћановић Милан, већ се за већнике постављају г. г. Соломон А. Коен и Миливоје М. Стефановић. Претседник г. Влада Илић предложио је и Градско веће је једногласно усвојило да се накнадно стави као тачка 12: ..Предлог за избор пољопривредног одбора", и као тачка 13: „Предлог за избор комисије за проучавање предлога буџета за 1935/36 годину", а да се тачка „Кратка питања" стави на крају дневног реда. 2 На предлог Претседника О.Бр, 1282 Градско веће је ОДЛУЧИЛО: Да се за чланове Дисциплинског суда првог степена за 1935 годину изберу већници г. г. Др. Фридрих Попс и Миливоје Благојевић, а за њихове заменике већници г. г. Др. Лав Брандајс и Танасије Здравковић. 3 На предлог Претседника О.Бр. 1281 Градско веће је ОДЛУЧИЛО: Да се за потписивање обавеза у смислу § 96 став 2 Закона о градским општинама

изберу већници г. г. Ставра Трпковић и Добривоје Лазаревић. 4 Код тачке дневнога реда: ..Предлог за избор управног и надзорног одбора Штедионине и заложног завода Општине београдске", прочитан је предлог г. Претседника, па је већник г. Јован Гавриловић истакао да је поиликом одрећивања чланова управног и надзорног одбора Штедионине требало повести рачуна и о досадашњим члановима, кош СУ и под новом општинском управом остали градски већници. За овим је на предлог г. Претседника О.Бр. 1289 Градско веће ОДЛУЧИЛО: Да се V смислу чл. 20, 22, 31 и 32 Поавила Општинске штедионице изберу у управу, и то: 1. — Као заменик Претседника Општине, који ће поетседавати управном одбору Штедионице, већник г. Јеремија Ппотић. 2. —■ За чланове управног одбора: г. г. До. Драгољуб Новаковић и Др. Стеван Поновић као стпучњатти у финансигким. банкарским и правничким питањима, и већнипи г. г. Милан Сто«ановић, Ставра Трпковић, Добривоје Лазаревић, Др. Мита Поповић и МилИвоје М. Стефановић. 3. — За чланове надзорног одбооа: г. г. Др. Влада Марковић, Јездимир Ђокић и већник г. Миодраг Пауновић. 5 Код тачке дневног реда: „Избор појединих одбора за проучавање предмета према § 69 Закона о градским општинама", прочитан је предлог г. Претседника, па је већник г. Др. Фридрих Попс приметио да није изабран одбор за питања по уговору са Швајцарским друштвима. Г. Попс је образложио потребу оваквог једног одбора, који је посто.јао и под ранијом општинском управом и који је водио сву коресподенцију и све послове по питању уговора о електричној централи и зајму. Даље, предложио је да се за сваку дирекцију образује по једна секција одборника, која ће стално пратити рад дотичне дирекције и чинити конкертне предлоге г. Претседнику .