Opštinske novine

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ ==~

Стр. 355

Закупнина се има рачунати од 15 маја 1935 године и граје док је Општина не откаже, а Општина задржава право, да овај закуп откаже у свако доба године увек на 30 дана. Остали услови обухваћени су одлуком Ф. Бр. 25482/35.

На предлог Градско веће је

41

Претседника О.Бр. 16891

На предлог Градско веће је

42 I Претседника О.Бр. 18897 Одлучило:

Одлучило: Да се разреше од дужности под 15 мајем 1935 године и да се од тога дана не сматрају службеницима Градског поглаварства у Београду: в. д. старешине Одељка у Вишњици Лукић Радивоје, в. д. старешине Одељка у Миријеву Вукотић Милић, в.д. старешине Одељка у Малом Мокром Лугу Павловић Љубомир, в.д. старешине Одељка у Великом Мокром Лукром Лугу Марковић Владимир, в. д. старешине Одељка у Кумодражу Милановић Војислав, в. д. старешине Одељка у Јајинцима Влаовић Максим, в. д. старешине Одељка у Реснику Миљковић Богдан, в. д. старешине Одељка у Кнежевцу Тимотијевић Александар, в.д. старешине Одељка у Жаркову Ћировић Драгутин, в.д. старешине Одељка у Железнику Петровић Владимир, в. д. старешине Одељка у Бежанији Бранко Остојић, в.д. старешине Одељка у Овчи Игњатовић Стеван и в.д. старешине Одељка у Борчц Белицки Глигорије, — већ да се са осталим ■службеницима поменутих одељака ставе |на расположење новоформираним општинским управама у тим местима.

Да пресуда Избраног суда од 1 јуна 1933 године по експропријацији једног дела зграде г. Проке Бајића у Теслиној ул., а за просецање Теслине ул., остане и даље у важности. Да се дугована сума од 81.780.10 динара за експроприсану зграду исплати тако, да од ове суме Општина пошаље Пореској управи закварт 1Г,Ш и IV суму од 50.000.— динара, да се на рачун дуговања за воду задржи сума од 10.789.50.—, а остатак исплати сопственику по финансиској могућности. Приликом извршења овога, сопственик ће бити дужан у исто време да земљиште које се налази под Теслином ул. у траницама регулације пренесе на Општину бесплатно. 43 Код тачке „Кратка питаша" говорио је већник г. Павле Кара-Радовановић, који је скренуо пажњу г. Претседнику да треба Општина о свом трошку да поправи капелу Браће Радовановић, који су имали велике заслуге за науку. Претседник г. Влада Илић замолио је г. Кара-Радовановића да се код тутора цркве Св. Марка, на чијем се земљишту налази ова капела распита како стоји ствар са овом капелом и да потом учини конкретан предлог. Изгледа да Капела Браће Радовановића треба да буде пренета на ново гробље. За овим је седница закључена у 7.45 часова по подне.

Градски већници; Инж. Милан Нешић, с. р. Мшшвоје У. Благојевић, с. р.

Оверавају:

Претседник Градске оиштине, Влада Илић, с.