Opštinske novine

БЕОГРАДСКЕ НОВИНЕ

Стр. 69

ЈуГословенска престоница, прожета дубоком љубављу према братском Чехословачком народу, радује се што сте ви заменили словенског великана Тому Масарика и верује да ће под мудрим вођством Масариковог следбеника постати још чвршће везе које спајају наша два народа. Претседник Београдске општине Влада Илић, с. р.

Н>. Е. претседник Чехословачке републике Др. Едуард Бенеш топло је одговорио претседнику Београда г. Влади Илићу: ГОСПОДИНУ ВЛАДИ ИЛИЋУ Претседнику Београдске општине Захваљујући се за срдачне Ваше речи примите моје уверење да ћу и надаље настојати око тога да везе које спајају наша два народа буду још чвршће и дубље. Др. Едуард Бенеш, с. р.

Поздрави словенских престоница Прага и Београда

Београд и Праг све су у тешњој братској сарадњи. Како се то увек и рнажно манифестује, илуструју и ове топле поздравне речи, измењене пред Нову годину. Приматор Великога Прага г. Др. Карел Бакса, велики и одани пријатељ нашега народа, упутио је претседнику Београда г. Влади Илићу следећи поздравни акт: Господине Претседниче, С одушевљењем искоришћујем прилику Нове Године, да вам за Ваш дивни Грац. за, Ваш јуначки народ, као и за Вас лично зажелим у име свеКоликоГ становништва Града ПраГа као и у своје име добро здразље и срећу. Братске везе обају наших нар\ода, које су у последње време нашим походом још више ојачане, доказ су тога, да оба наша нар-ма стсје један уз друГота, Као брат уз брата, било у добру било у злу. С искреним поздравом Др. Карел Бакса, с. р Претседник Београда г. Влада Илић одговорио је одмах приматору Прага г. Др. Бакси овим топлим речима: Господине Претседниче, Са највећом радошћу примио сам ваше писмо у коме у име становника Града ПраГа и у име своје изражавате лепе жеље упућене БеоГраду, ЈуГословенсКом народу и мени лично приликом Нове Године. Хитам да у име становништва Града Београда и у име своје изразнм братском Граду ПраГу, усталачКом Чехословачком народу и

Вама лично моје најтоплије жеље за срећу и свеколики Ваш напредак, коме ће се цео наш народ искрено радовати, јер у томе Гледа Гарантију за бољу будућност наших двају народа, нераздељиво везаних у прошлости, садашњости и будућности. С топлим поздравом, Влада Илић, с. р. * Претседник Београда г. Влада Илић упутио је Господину проф. Др. Петру Зенклу, претседнику Савеза социјалних и сацијалноздравствених друштава и установа Чехословачке републике и претседнику Средишног одбора града Прага ово поздравно писмо као почасном грађанину града Београда: ДраГи Брате, Користим прилнку о Нозој Годинч да Ти у име ГрадскШ већа и у име сзоје изразим наше топле и искрене жеље за добро и срећу твога народа, и да ти и овом приликом покажем, да се са радошћу сећамо своГа почасноГ Грађанина и недавноГ госта. Желимо да би и у наступајућој Години, твој рад на социјалном пољу био плодоносан и користан твоме народу, онако као што /е био и у прошлости, да би и надаље моГасц служити за уГлед свима нагиим социјалним радницима. Желећи ти још једном свако добро, ја те молим да твојој Госпођи испоручиш моје дубоко поштовање, а ти прими моје срдачне братске поздраве. Твој Влада Илић, с. р.