Opštinske novine

Стр, 456

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

6) Прегореле сијалице замењује Општина. Оправка нормалног оштећења клозета пада на терет Општине. 7) Клозет мора да буде отворен од часа када пијаца отпочне рад па до 19 часова на вече. 8) Г-ђа Рисантијевић одржаваће и чистити овај клозет све дотле док јој Општина, писсмено преко Отсека добара, не ускрати то право, које може настати у свако доба године на 15 дана унапред у ком случају г-ђа Рисантијевић дужна је предати Општини клозет у сташу у каквом га је примила и у одређеном року потпуно се иселити без интервенције друге власти и без права на тражење ма какве накнаде од стране Општине. 9) На случај, да г-ђа Рисантијевић не би одржавала примерну чистоћу у клозету или да својим присуством у клозету узнемирава грађанство, као и за случај неморалности у клозету, када се ово утврди дужна је иселити се у року од три дана по саопштењу од стране Отсека добара и то без интервенције друге власти и без права на ма какву накнаду штете од стране Општине града Београда. • 98 Код тачке „Кратка питања" прочитан је одговор Претседника г. Влаае Илића на питање већника г. Димитрија Богдановића са прошле седнице Г радског већа у погледу кажњавања предузећа ,,Галеб". У одговору је истакнуто је да је пресуда, којом је предузеће „Галеб" осуђено да плати 958.000,— динара, на име неплаћене таксе за заузеће општинског земљишта, донета на основу реферата шефа Гамсено-привредног отсека, који ј,е ову ствар проучавао дуго времена заједно саопштинским адвокатом. Са рефератом шефа Таксено-привредног отсека сагласио се Правни отсек, па јепредмет достављен на мишљгње Правном одбору, који је нашао да треба усвојити рефе-

рат и мишљење шефа Таксеног' отсека. Пошто је предмет прошао кроз све законске фазе и пошто су се по њему изјаснили и правници из Правног отсека и градски већници-чланови Правног одбора, донета је пресуда којом се предузеће ,,Галеб' осуђује да плати неплаћену таксу. Износећи историјат овога питања, одговор се завршава са констатацијом 1 , да проучавање преДмета и доношење пресуде није вршено са журбом и неком тенденцијом, већ се желело да се изађе у сусрет молби већника г. Богдановића да се случај предузећа ,,Галеб' што пре оконча, и да су при том учињене знатне олакшице предузећу у погледу примене тарифе. После овога одговора г. Претседника развила се дискусија, у којој су учествовали већници г.г. Димитрије Богдановић, Миливоје Благојевић, Никола Стојановић, Претседник г. Влада Илић, Васа Димитријевић и Стеван Милутиновић. На крају дискусије г. Претседник је наредио да се прочита § 25 Закона о градским општинама, који говори да не могу бити градски већници лица, која су поменута у тач. 3 и 4 овога параграфа. Даље је прочитан одговор г. Претседника на питање градског вебника г. Предрага Јовановића-Медицијана са прошле седнице по питању употребе општинских аутомобила. У оДговору се каже да је г. Претседник, после питања г. Јовановића, издао две наредбе у којима се забрањује употреба општинских аутомобила ван општинског реона и скреће пажња општинском особљу да ће се свака злоупотреба аутомобила најстрожије казнити. Већник г. Јовановић изјавио је да је задовољан са одговором г. Претседника, али је уверен да се не може сузбити злоупотреба општинских кола. Седница је закључена у 20,45 часова.

Оввравају: Градски већници: Претседник Милан Мишковић, с. р. Градске општине, Миливоје Јевремовић, с. р. Влада Илић, с. р.