Opštinske novine

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

Стр. 519

2) У погледу угрожавања јавног интереса од стране општинских власти. Приговоре ће примати Техничка дирекција, Одељак за регулациони план, зграда Техничке дирекције Градског поглаварства, Књегиње Љубице ул. бр. 21. Прва ј&вна усмена лицитација за продају коњских, псећих и других кожа На дан 21 септембра 1936 године у 11 часова пре подне одржаће се I јавна усмена лицитација у канцеларији Економата Градског поглаварства Узун Миркова ул. Бр. 1 II, за продају коњских, псећих и других животињских кожа које се налазе у Кафилерији овог Поглаварства на Карабурми, где их заинтересовани могу прегледати сваког радног дана, за време радног времена. Из Поглаварства града Београда Ф.Бр. 46577 од 25-УШ-1936 год. Прва офертална лицитација за обраду трамвајских колосека у коловозу од дрвене калдрме пантликама од ситне коцке и финог мозаика у бетону На основу одлуке Градског већа О. Бр. 25217/36 год. одржаће се на дан 24. сепгембра 1936 године, у 11 часова пре подне, у канцеларији Одељка за одржавање калдрме, Југовићева ул. бр. 1 I, прва офертална лицитација за издавање радова око обраде трамвајских колооека у дрвеном коловозу од „Лондона" до раскрснице са Пашићевом улицом. Услови и сав технички елаборат за овај посао могу се видети сваког радног дана у истом Одељку за време канцеларијских часова. Предрачунска сума износи 67.771,81 динар. Кауција од 5% има се положити општинској благајни, Узун Миркова ул. бр. 1, најдаље до 10 часова 24.1Х.1936 године. Поред реверса о положеној кауцији надметачи имају поднети лицитационој комисији и сва остала документа, која су у закону прописана за јавна надметања. Из канцеларије Одељка за одржавање калдрме при Техничкој дирекцији Т.Д.Бр. 35638/36 год. Лицитација за узимање зграда у закуп На основу одлуке Градског поглаварства Београд, за смешта] ниже наведених установа имају се узети у двогодишњи закуп потребне зграде, и то:

1.) За Државну женску занатску школу засебна зграда са двориштем, која да има 9 учионица величине 5/50 м.; 4 одељења за канцеларије величине 4/5 м.; један стан од 2 одељења; подрум и споредне просторије. Зграда треба да буде у ширем центру Београда, изузимајући Кварт X и XI. 2.) За Жандармериску станицу „Душановац" засебна. зграда од 8 оделења са споредним просторијама у реону између улица: Грчића Миленка; Стевана Првовенчаног; Булевара Ослобођења и Господара Вучића. 3.) За Жандармериску станицу КвартаХП зграда са 10 оделења и споредним просторијам!а и то у реону Дедиње. Лицитација ће се обавити у кратком року на дан 15. септембра 1936. године до кога дана — до 10 часова пре подне — понуђачи има да поднесу понуде у затвореном завоју таксиране са 5. дин. државне и 3 динара општинске таксе. Услови се могу видети сваког радног дана од 8 до 14 часова у канцеларији Отсека добара — Доситијева ул. бр. 21/1 и добити уз цену од 10.— динара у општинским таксеним маркама. Из канцеларије Отсека добара Градског поглаварства Београда на дан 1 септембра 1936 године Ф.Бр. 43012/36.

Прва офертална лицитација за изградњу Амбуланте за кожне и венеричне болести На основу одлуке Градског Поглаварства ТДБР: 34032 од 15 августа 1936 год. Техничка Дирекција Градског Поглаварства Београда, одржаће на дан 14 септембра 1936 год. у канцеларији Архитектонског Отсека — угао Књегиње Љубице и Браће Југовића ул. бр. 1/П, у 11 часова пре подне I оферталну лицитацију за изградњу Амбуланте за кожне и венеричне болести у Ђорђа Вашингтона улици. Кауција се полаже на каси Главне Благајне Општине београдске и то држављани Краљевине Југославије 63.000,— а странци 126.000.динара и то најдаље до 10 час. пре подне одређеног дана за лицитацију. Лицитирати могу само лица која докажу да су испунила све услове предвиђене законом. Технички елаборат: услови, планови, предрачун и сва потребна обавештења могу се добити сваког дана у радно време у Архитектонском Отсеку Техничке Дирекције. Из канцеларије Техничке дирекције Градског поглаварства Београда Т.Д.Бр. 34032/36.