Opštinske novine

Стр. 666

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

8) Утрошено хлора: а) На Белим Водама 190,70 кгр. б) На ВЦ2 (Савски водовод) 60 кгр. Одељак за мрежу: Спојеви: дато нових 56 ком. пребачено 8 ком. укинуто старих 11 ком. појачано 11 ком. Спојнице — амборшеле: оправљено 47 ком. Хидранти: оправљено 94 ком. Затварачи — шибери: оправљено 18 ком. Јавне чесме: прегледано и оправљено 68 ком.

Општинске зграде: оправљено кварова на инсталацијама 53 места оправљено уличне водоводне цеви 16 места разни радови 6 места Водомери: постављено водомера на новим спојевима 73 ком. замешено водомера 139 ком. премештено водомера 61 ком. скинутих водомера 17 ком. извршена ревизија 1.457 места извршене оправке 382 места затварање воде 875 места отварање воде 851 место Из Управе водовода Г.п.г.Б. — Службено.

Службене објаве и огласи

Пуштање у функцију нових општинских канала Доставља се сопственицима ради знаша да се пуштају у функцију улични канали у следећим улицама: 1) Приштинској (између ул. Престолонаследника Петоа и раскршћа са Милешевском улицом); 2) Златиборској (од ул. Престолонаследника Петра д,о Бојанске ул.); 3) Бојанској (од ул. Престолонаследника Петра до Цељске ул.); 4) Московској (између Чубурске и Престолонаследника Петра ул.); 5) Вардарској (од Марулићеве до буд. Јужног Булевара, т.ј. до Чубурског потока); 6) Граховској (од Марулићеве до Чубурског потока); 7) Граничарској (између Драгачевске и Дубљанске ул.); 8 Драгачевској (између ул. Чубурске и Граничарске); 0 овоме се обавештавају заинтересовани сопственици с тим да канализацију својих кућа изврше до 10 јуна 1937 год. Из Канализационог отсека Градског поглаварства града Београда — Службено. КОНКУРС Министарство пољопривреде, Отсек за рибарство, у сарадњи са Министарством саобраћаја, — Управом поморства и речног саобраћаја, Министарством трговине и индустрије — Отсеком за туризам и друштвом „Путник" ив Београда издаће „Водич за спортски риболов у Краљевини Југославији". Део водича за слатководно рибарство има бити састављен у овој форми: 1 ЈПодела према врстама риба које долазе у обзир за спортски риболов.

2) За сваку врсту риба означити тачно риболовну воду, односно део те воде, као и ловишта која су најподеснија. 3) Исто тако означити за сваку врсту риба локално уобичајени начин и време риболова, време кад је лов најбољи и кад је дозвољен. Означити минималне величине риба, испод којих се не смеју ловити поједине врсте. 4) Означити начин прибављања риболовних дозвола, њихову цену и све остале услове које треба испуниги да се дозвола добије. Навести услове риболова (да ли су дозволе годишње, месечне или дневне, да ли се даје чувар као вођа, да ли се плаћа нешто за уловљену рибу итд.). 5) Навести адресе спортских рибарских удружења, установа или лица, на које се интересенти могу обратити ради обавештења. 6) Уз предње описе приложити фотографије интересантних предела, као и ловишта са описом. Уз то слике нарочито лепих и великих егземплара риба, уловљених на тим местима. Нарочита важност се полаже на то, да фотографије буду што јасније и привлачне. Фотографије се могу приложити у неограниченом броју, са дозволом аутора за репродукцију. 7) Рукопис по могућности не треба да обухвати више од 20 страна, куцаних на машини, са проредом. 8) Рукописе са фотографијама доставити најкаснијо до 31 децембра о.г. на адресу: Министарство пољопривреде, Отсек за рибарство, Београд, — где се могу добити и сва обавештења о предњем. 9) Од примљених рукописа откупиће се три најбоља и то први за суму од; две хиљаде динара, други за суму од хиљаду и пет стотина динара, а трећи за суму од хиљаду динара. За остале се придржава право откупа по евентуалном споразуму. Из Мин. пољопривреде, Бр. 65589/Ш од 7-1Х-1936 год.

Власник: Градско поглаварство града Београда. — Уредник: Слободан Ж. Видаковић, шеф одељка за штампу ГП1 Б. Књегиње Љубице 1/Н — Штампарија Драг. Грегорића, Страхињића Бана 75. — Београд.