Opštinske novine

4*

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ = г. Душан Николајевић пропратио је са неколико похвалних речи овај комунике и пледирао за увођење социјалних приреза по примеру многих наших градова. Предлаже да се Општинским чиновницима за Божићне празнике одреди помоћ. Затим је говорио о издвајању општинских службеника из осигурања код Уреда за осигурање радника и налази да услед тога издвајања општински службеници не би смели изгубити оне повластице које су имали као осигураници Окружног уреда. Г. Милић Сокић упутио је питање г. Претседнику зашто није стављен на дневни ред извештај Анкетне комисије и зашто су Општинске новине престале да публикују његове чланке. Г. Претседник је одговорио г. Сокићу да ће извештај Анкетне комисије, за који није знао да је умножен, бити раздељен г. г. већницима и стављен на идућу седницу Градског већа на дневни ред. О публиковању његових чланака у Општинским новинама замерио је г. Сокићу што је те чланке публиковао пре него што је са извештајем Анкетне комисије упознат Претседник и Градско веће. Уређивање и пуштање

= : : Стр. 701 чланака у Општинским новинама поверено је Редакционом одбору, који је изабрало Градско веће, — он са том забраном није имао никакве везе. У вези са овим говорили су још и већници г. г. Душан Николајевић, Павле Кара-Радовановић и Богдан Крекић. Г. Богдан Крекић такође у своме говору додирнуо је прочитани комунике, и додирнуо станбено питање, питање етажне својине, изграђивање неизграђених парцела у центру града и питање социјалног приреза. Потпомагао је предлог г. Николајевића да Општина води о томе рачуна да општински службеници не буду оштећени услед издвајања од осигурања Окружног уреда. Г. Д-р Ј. Мијушковић говорио је такође по питању издвајања општинских службеника из осигурања код Окружног уреда и изнео како је то издвајање извршило Министарство саобраћаја. Већник г. М. Крстић пледирао је да г. Претседник изнесе пред Градско веће предлог о унапређењу градских службеника и да и да се за Вожић додели помоћ службеницима. Затим је седница закључена у 22 часа.

Оверавају: Градски већници: Претседник Момчило Јанковић, с. р. Градске општине, Васа Димитријевић, с. р. Влада Илић с. р.