Opštinske novine

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

Измене и допуне у Уредби о трошарини Опшгине града Веограда

Градско веће на седници сзојој од 24 децембра 1936 године одлучило је, да се у Уредби о трошарини Општине града Београда од 11 јула 1936 године учине следеће измене и допуне: 1. Тар. бр. 2 тач. 1 трошаринске тарифе мења се и гласи: „фино: карфиол, шпаргла, плави и црвени патлиџан, зелени пасуљ (боранија), зелени грашак и боб, краставци, паприка, млади кромпир, артишока, прокељ (бриселски купус), броколи, карда, све овде поменуто од 1 децембра до 1 маја од 100 кгр. 100 динара". 2. Тар. бр. 7 тач. 3 трошаринске тарифе мења се и гласи: „суво грожђе од 100 кгр. 100 динара". 3. Тар. бр. 13 тач. 1 трошаринске тарифе мења се и гласи: „смокве свеже и суве, рошчићи и кестење од 100 кгр. 50 динара". 4. У тач. 2 Тар. бр. 13 трошаринске тарифе бришу се речи: „смокве суве". 5. У тар. бр. 15 трошаринске тарифе трошаринска стопа на маслинке свегке или суве и т. д. смањује се од 100 динара на 50 дин. 6. У Тар. бр. 21 трошаринске тарифе после речи: „и кукоља" — додају се речи: „семе луцерке, детелине, хељде, сирка и просо". 7. Код Тар. бр. 21 трошаринске тарифе додаје се примедба, која гласи: „уљани плодови и уљано семење као: репица, буков жир, соја, семе слачичино, сунцокретово, маково, тиквино, сезамово, памуково, конопљино, ланено, рицинусово и други уљани плодови и семење особено непоменути за индустриско-занатску прераду под контролом употребе: а) за израду уља за јело од 100 кгр. 25 динара.

б) за израду техничких уља од 100 кгр. 2 динара. 8. Тар. бр. 43 Трошаринске тарифе мења се м гласи: „живинско перје". 1) постељно очишћено од 100 кгр. 500 дин. 2) остало, па и главе и крила од птица; целе птице од 100 кгр. 50 дин". 9. Тар. бр. 49 трошаринске тарифе мења се и гласи: „Длаке и остале животињске материје непоменуте: 1) длаке говеђе и телеће, свињске, чекиње непрерађене и коњске од 100 кгр. 10 динара; 2) свињска чекиња прерађена, длака од паса, зечева, јелена, јазаваца, камила и остале животињске длаке на другом месту непоменуте од 100 кгр. 50 дин.; 3) све остале животињске масти нарочито непоменуте као и сало од јазаваца, медведа и т. д. од 100 кгр. 10 динара. Примедба: маст, сало и лој за индустријско-занатске потребе под контролом употребз од 100 кгр. 1 динар. 10. У тар. бр. 51 трошаринске тарифе под 2 додаје се тач. в) која гласи: окрајци при изради дасака од 1 м 3 10 динара; од 100 кгр. 2 динара. 11. У тар. бр. 59 трошаринске тарифе мења се и гласи: „јака алкохолна пића као: арак, коњак, рум, ликер и друга заслађена или зачињена на другом месту непоменута јака алкохолна пића 1 хл. ст. 5 динара. Примедба: На предмете из овог тарифног броја произведене у трошаринском реону наплаћиваће се исти износ трошарине, у колико се пусте у промегг и потрошњу у самом реону". 12. У тач. 2) б и 3 Тар. бр. 63 трошаринске тарифе уместо трошаринске јединице „100 килограма" — ставља се: ,,100 литара". 13. У Тар. бр. 63 трошаринске тарифе додаје се тач. 4, која гласи: „Вино од слатког воћа;