Opštinske novine
Стр 82 : ' ' ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ НЕДЕЉНИ ИЗВЕШТАЈ
о најнижим, највећим и просечним ценама пољопривредних проиввода, колонијалне робе, домаће стоке, разног материјала и радничких надница на београдском тргу од 13/1 до 19/1 и од 20/1 до 29/1 1937 год.
Просечна цена
Просечна цена
В Р С Т А
Мера
у динарима
В Р С Т А
Мера
у динарима
4 нед.
3 нед.
4 нед.
3 нед.
Жито
100 кгр.
164.95
Патлиџан црвени
1 кгр.
Пшеница
—.—
Патлиџан пчави
1 ком.
—.—
Раж
„
122.50
Паприка љута
100 ком.
3.50
3.50
Јечам
„
115.80
—.—
туршијара
—.—
—. -
Овас
„
110.30
—.—
бабура
,,
—.—
Кукуруз у зрну
»
73.10
—. —
Краставци
,,
—.—
у клипу
»
47.50
—.—
Ротквице
1 веза
—.—
2.-
Брашно и хлеб
Роткве
1 кгр,
2. -
1.75
Брашно пшенично Но. 2
1 кгр.
2.62
2.62
Боће
„ Но. 1
3.-
3.-
Јабуке
1 кгр.
9.16
8.25
бело
„
3.50
3.50
Крушке
7.—
7.—
„ „ кукурузно
»
2.25
2.25
Брескве
.
Хлеб пшенични црни
„
2.25
2.25
Кајсије
—
--.—
„ бели
"
3.25
3.25
Трешње Вишње
——
Жесо
Јагоде
Говеђина
1 кгр.
10.—
10—
Малине
—.—
„ жива мера
100 кгр.
425.—
483.33
Грожђе
—.—
Телећина
1 кгр.
19.-
17.-
Шљиве ранке
—. —
—
жива мера
100 кгр.
762.50
799.99
Шљиве јесење
—.—
Јагњећина
1 кгр.
25.50
24.66
Шљиве сушене
7.—
7.-
„ жива мера
100 кгр.
1475.—
1149.99
Лубенице
1 ком.
—,—
—
Овчетина
1 кгр.
9.-
9.-
Диње
—,—
„ жива мера
100 кгр.
—
—.—
Мушмуле
1 кгр.
3. -
3.—
Свињетина
1 кгр.
14.-
14.-
Ораси без љуске
20.—
20.—
„ жива мера
100 кгр.
669.99
687.50
Ораси са љуском
6.-
6.-
Свињско сушено
1 кгр.
20.-
20.-
Кестен
8. -
7.50
Кобасице
п
20.-
20.-
Смокве свеже
—. —
— # —
Шваргле и чварци
„
12.-
12.-
» суве
1 ком.
11.33
10.-
Пршута
33.83
34.-
Лимун
—.76
1.25
Салама
п
36.-
36.-
Банане
3.08
3.25
Шунка кувана
„
35.—
35.—
Неранџе
2.16
2.-
Шунка некувана Сланина сирова
"
23.14.33 23.50 14.25
Колониј ална и друга роба
1 кгр.
15.—
15—
.. сува
„
19.33
19.25
Шећер у коцкама
ужичка
„
30.83
30.50
„ у кристалу
13.—
13—
Маст свињска
п
15.-
15.—
у праху
15.—
15—
Сало
„
15.-
15.-
Кафа сирова
64.-
64—
Лој топљен
„
9.66
9.75
пржена
90.—
90
„ нетопљен
7.83
8.-
Шећер жути Со млевена
24.3.37 243.37 Риба
Бибер крупан
37.50
37.50
Шаран
1 кгр.
9.50
9.50
Бибер ситан
45.—
45—
Сом
24.-
23.50
Паприка млевена
32.50
32.50
Кечига
„
38.—
38.-
Гершла
10.-
10—
Смуђ
„
25.50
25.50
Фида
8.50
8.50
Пастрмка
—
—
Макарони
11.50
11.50
Штука
„
12.—
12.50
Криз
4.50
4.50
Бела
6.33
6.—
Бадем са љуском Бадем без љуске
10.5°.50 10.50.50 Млеко
Лешник са љуском
10.-
10—
Млеко кравље
1 лит.
2.25
2.25
Лешник без љуске
41.—
41.-
Млеко овчије
„
—.—
—
Ванила у шипкама
440.-
440—
Млеко кисело
1 крг.
7.-
7.-
Ванила у праху
550.-
550.-
Масло (путер)
30.—
30.—
Пиринач
8.-
8.-
Масло топљено
„
25.-
25.-
Урма
34. -
34.—
Кајмак
19.99
21.—
Мак
»»
15.-
15.-
Сир обичан
„
10.50
10.50
Чај
»»
160.-
160.—
„ сомборски
„
17.—
17.-
Цигура
Ј »
19.-
19.—
„ качкаваљ
„
22.—
22.-
Цимет у шипкама
,60.-
60—
„ трапист
„
26.33
27.
Цимет ситан
80.16.- 40.-
80—
„ ементалер
*
27.50
30.50
Грожђе суво Какао
16.40.- Поврће
Чоколада
60.-
60.-
Пасуљ
1 кгр.
4.-
4.-
Зејтин за јело
1 лит.
20.50
20.50
Боб
„
6.16
6.—
Сирће винско
6.-
6. -
Сочиво
„
8.50
8.50
Есенција
48.-
48,-
Грашћк у зрну млад
„
—.—
—
Мед
1 кгр.
16.-
16.-
Грашак у зрну зрео
„
10.66
11.—
Восак
45.—
45—
Кромпир стари
„
1.50
1.50
Пекмез од шљива
7.-
7. -
Кромпир нови
„
4.83
4.-
Свеће воштане
50.-
50.-
Лук прни
„
1.25
1.25
„ стеаринске
28.
28.-
Лук бели
1 веза
6.-
6.-
„ парафинске
16.50
16.50
Лук прази
1.08
1.50
Сапун за умивање
1 ком.
7.—
7—
Боранија
1 кгр.
—.—
—.—
Сапун за рубље
1 кгр.
10.—
10.—
Бундева
1 ком.
10.16
10.50
Сумпор у шипкама
,,
10.-
10.-
Тиквице
1 кгр.
—.—
—.—
Сумпор у праху
,,
12.50
12.50
Шаргарепа
„
2.-
2.—
Сода камена за рубље
,,
9.—
9.—
Купус сладак
„
1.66
1.25
Сода масна за сапун
,,
3.-
3.-
Купус кисео
3.-
3.—
Плави камен
8.-
8. -
Спанаћ
„
7.83
7.75
Маст за обућу
1 ком.
6.50
6.50
Рен
„
7.—
6.75
Шпиритус рафиниран
1 лит.
55.-
55.-
Цвекла
„
2.50
2.-
Шпиритус за гориво
,,
10.-
10.-
Кељ
„
—.—
—.—
Петролеј
,,
7.-
7.—
Келераба
1 веза
2.16
1.75
Бензин
7.50
7.50
Карфиол
1 ком.
10.33
6.37
Квасац
1 кгр.
30.-
30.—
Зелен за супу
1 веза
1.50
1.50
Лорбер
12.-
12.-
Першун
—.90
-.75
Маслине
,,
20.-
20.—
Мирођиј
„
-.75
—.75
Риба сува
,,
35.—
35.-
Целер
1 кгр.
2.25
2.50
Сардина
1 кут.
20.-
20.—