Opštinske novine
Стр. 98 - ОПШТИНСКЕ НОВИН1 НЕДЕЉНИ ИЗБЕШТАЈ
о најнижим, највећим и просечним ценама пољопривредних производа, колонијалне робе, домаће стоке разног материјала и радничких надница на београдском тргу од 20/11 до 26/Н 1937 год.
Просечна цена
Просечна цена
В Р С Т А
Мера
у динарима
В Р С Т А
Мера
у динарима
4 нед.
месеч.
4 нед.
месеч.
Жито
100 кгр.
150.—
Патлиџан црвени
1 кгр.
Пшеница
Патлиџан п1ави
1 ком.
—.—
Раж
„
140.-
Паприка љута
100 ком.
3.50
Јечам
„
127.50
„ туршијара
,,
5.50
Овас
„
117.50
„ бабура
,,
7.50
Кукуруз у зрну
„
82.50
Краставци
,,
у клипу
„
—.—
Ротквице
1 веза
—.—
Брашно и хлеб
Роткве
1 кгр,
1.75
Брашно пшенично Но. 2
1 кгр.
2.62
Боће
Но. 1
„
3.-
Јабуке
1 кгр.
11.75
„ „ бело
„
3.50
Крушке
14.-
„ кукурузно
„
2.25
Брескве
,,
—.—
Хлеб пшенични црни
б.25
{{ајсије
,,
—.
„ „ бели
-
3.25
Трешње Вишње
-
- •—
Жесо
Јагоде
,,
Говеђина
1 кгр.
10.-
Малине
,,
—.—
„ жива мера
100 кгр.
412.50
Грожђе
—.—
Телећина
1 кгр.
17.-
Шљиве ранке
—.—
л жива мера
100 кгр.
750.—
Шљиве јесење
,,
—.—
Јагњећина
1 кгр.
15.-
Шљиве сушене
,,
7.—
„ жива мера
100 кгр.
737.50
Лубенице
1 ком.
Овчетина
1 кгр.
9.—
Диње
,,
„ жива мера
100 кгр.
■—
Мушмуле
1 кгр.
4. -
Свињетина
1 кгр.
14.-
Ораси без љуске
,,
20.-
„ жива мера
100 кгр.
687.50
Ораси са љуском
,,
6.-
Свињско сушено
1 кгр.
16.—
Кестен
,,
8.-
Кобасице
20.—
Смокве свеже
,,
—.—
Шваргле и чварци
1
11.-
„ суве
1 ком.
10,-
Пршута
31.50
Лимун
1.25
Салама
36.-
Банане
,,
2.87
Шунка кувана
„
35.—
Неранџе
,,
2. -
Шунка некувана Сланина сирова
22.12.50 Колонијална и друга роба
„ сува
20.50
Шећер у коцкама
1 кгр.
15.-
„ ужичка
30.-
у кристалу
,,
13.—
Маст свињека
13.-
у праху
,,
15.—
Сало
„
13.75
Кафа сирова
,,
64.-
Лој топљен
„
10.—
пржена
,,
90.—
„ нетопљен
-
8.—
Шећер жути Со млевена
"
24.3.37 Риба
Бибер крупан
,,
37.50
Шаран
1 кгр.
9.50
Бибер ситан
,,
45.-
Сом
21.-
Паприка млевена
,,
32.50
Кечига
38.—
Гершла
,,
10.-
Смуђ
23.—
Фида
,,
8.50
Пастрмка
„
Макарони
,,
11.50
Штука
„
11.—
Криз
,,
4.50 ј
Бела
"
5.50
Бадем са љуском Бадем без љуске
»
10.- ! 50.50
МлеБко
Лешник са љуском
,,
10.- !
Млеко кравље
1 лит.
2.25
Лешник без љуске
,,
41.-
Млеко овчије
3.—
Ванила у шипкама
440.-
Млеко кисело
1 крг.
7.-
Ванила у праху
550.-
Масло (путер)
30.—
Пиринач
,,
8.-
Масло топљено
„
25.-
Урма
,,
34.-
Кајмак
„
23.75
Мак
,,
15.-
Сир обичан
„
10.50
Чај
,,
160.-
„ сомборски
17.—
Цигура
,,
19.-
„ качкаваљ
22.—
Цимет у шипкама
,,
60.-
„ трапист
„
27.—
Цимет ситан
,,
80.-
„ ементалер
28.25
Грожђе суво Какао
»
16.40.— Поврће
Чоколада
1 лит.
60.-
Пасуљ
1 кгр.
4.—
Зејтин за јело
20.50
Боб
„
6.50
Сирће винско
6.-
Сочиво
„
8.50
Есенција
48.-
Грашак у зрну млад
—.—
Мед
1 кгр.
16.-
Грашак у зрну зрео
„
10.-
Восак
45.-
Кромпир стари
„
1.50
Пекмез од шљива
7.-
Кромпир нови
„
6.—
Свеће воштане
50.-
Лук прни
„
1.25
„ етеаринске
28.
Лук бели
„
5.50
„ парафинске
\\
16.50
Лук прази
1 веза
1.—
Сапун за умивање
1 ком.
7.—
Боранија
1 кгр.
—.—
Сапун за рубље
1 кгр.
10.—
Бундева
1 ком.
8.-
Сумпор у шипкама
10.-
Тиквице
1 кгр.
—.—
Сумпор у праху
12.50
Шаргарепа
„
2.—
Сода камена за рубље
м
9.—
Купус сладак
„
2.-
Сода масна за сапун
3.-
Купус кисео
„
3.-
Плави камен
8.-
Спанаћ
„
4.25
Маст за обућу
1 ком.
6.50
Рен
„
7.—
Шпиритус рафиниран
1 лит.
55-
Цвекла
„
2.-
Шпиритус за гориво
10.—
Кељ
„
—.—
Петролеј
7.-
Келераба
1 веза
2.—
Бензин
7.50
Карфиол
1 ком.
5.75
Квасац
1 кгр.
30.-
Зелен за супу
1 веза
1.50
Лорбер
12.—
Першун
0.75
Маслине
20.-
Мирођиј
„
0.75
Риба сува
35.20.- Целер
1 кгр.
2.25
Сардина
1 кут.