Opštinske novine

Стр. 480 =~_ ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ унапређења чиновника и доставе му предлог раде и кад буду готови он ће се упознати са ради изношења Градском већу на одобрење. њим и поднети га Веоћу на одобрење. На треће питање одговорио је да је израду Статута поверио стручњацима, који га Седкица је закључена у 20 часова. ОВЕРАВА ЈУ: Градски већници: Претседник Миливоје Благојевић, с. р. Градске оппггине, Миливоје Јевремовић, с. р. Влада Илић, с. р.

Службене објаве и огласи

О б ј а в а У последње време опет је примећено да земунски грађевински предузимачи, зидарски, тесарски, лимарски и фарбарски мај'стори, оџачари, грађеви::ски бравари, кровопокривачи, фирмописци и др. раде у близини електричних водова, а да о раду не извештавају Д. Д. за електрична прометна и индустријска предузећа у Земуну (електричну централу). Пошто при радовима у близини електричних водова постоји опаско;т, да сз дес:т по живот погибељан несретан случај треба кад год се раде такви радови, оправке и т. д. ис,кључити струју у водовима како би се могло радити без опасности. Стога се упозоравају сви напред именовани и др. чији позив сам по себи захтева да

своје радове изводе у близини водова да пре почетка такових радова благовремено известе електричну централу — како би могла електричке водове уклонити или струју искључити и тако отклонити опасност. Ко пропусти поднети пријаву електричној централи и тиме пропусти обезбедити живот радника од погибеља рада у близини електричних водова одговараће у случају незгоде по постојећим законским прописима. На ово се упозоравају и сви сопственици зграда односно њихови кућепазитељи на чијим зградама се предузимају грађевински радови, оправке и т. д. Земун, 14. октобра 1937. Градско поглаварство Београд, одељак у Земуну, 3.0. број 15260-1937.

ПАЖЊА ПРЕТПЛАТНИЦИМА Умољавају се претплатници да измире дужну претплату што пре, а најдаље до 5 новембра тек. год. Претплата, која износи за целу годину 150.— дин, аза пола године 80.— дин., уплаћује се чековном уплатницом Поштанске штедионице, у корист чековног рачуна број 54.30Ј. ИЗ АДМИНИСТРАЦИЈЕ „БЕОГРАДСКИХ ОПШТИНСКИХ НОВИНА"

Власник: Градско поглаварство Београд. — Уредник: Ђуро Бањац, Молерова 16 Штампарија Драг. Грегорића, Страхињића Бана 75. — Београд