Opštinske novine
ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ Стр. 527 НЕЛЕЉНИ ИЗВЕШТАЈ о најкижим, највећим и просечним ценама пољопривредних производа, колонијалне робе, домаће стоке, разног материјала и радничких надница на београдском тргу од 13/Х1 до 19/Х1 1937 г.
Просечна цена ј
В Р С Т А
Мера
у динарима ј
| 3 нед.
Жито
Пшеница
100 кгр.
141.-
Раж
116 50
Јечам
108.50
Овас
103.50
Кукуруз у зрну
82.50
у клипу
42.50
Брашно и хдеб
Брашно пшенично Но. 2
1 кгр.
3."
Но. 1
п
3.25
бело
„
3.50
„ „ кукурузно
„
2.50
Хлеб пшенични црни
3.-
бели
-
3.50
Месо
Говеђина
1 кгр.
12.-
* жива мера
100 кгр.
500.-
Телећина
1 кгр.
18-
» жива мера
100 кгр.
975.—
Јагњећина
1 кгр.
12.50
„ жива мера
100 кгр.
375 —
Овчетина
1 кгр.
12.—
„ жива мера
100 кгр.
312.50
Свињетина
1 кгр.
14.50
„ жива мера
100 кгр.
700.—
Свињско сушено
1 кгр.
19.-
Кобасице
17.—
Шваргле и чварци
13.—
Пршута
35.—
Салама
31.-
Шунка кувана
38.-
Шунка некувана
22.50
Сланина сирова
13.—
» сува
20.75
„ ужичка
З2. с 0
Маст свињска
15.—
Сало
13.75
Лој топљен
11.75
. нетопљен
10.—
Риба
Шаран
1 кгр.
11.—
Сом
21.—
Кечига
34.—
Смуђ
22.—
Пастрмка
—.—
Штука
11.75
Бела
6.—
Млеко
Млеко кравље
1 лит.
2.75
Млеко овчије
п
.
Млеко кисело
1 крг.
7.—
Масло (путер)
29.50
Масло топљено
34.—
Кајмак
21.-
Сир обичан
10.50
, сомборски
15.-
, качкаваљ
18.50
, тр&пист
20.—
, ементалер
27.-
Поврће
Пасуљ
1 кгр.
4.50
Боб
џ
4.50
Сочиво
п
8.50
Грашак у зрну млад
24.—
Грашак у зрну зрео
9.75
Кромпир стари
„
1.50
Кромпир нови
п
3.50
Лук прни
в
2.—
Лук бели
4.-
Лук прази
1 веза
1.25
Боранија
1 кгр.
11.-
Бундева
1 ком.
10.50
Тиквице
1 кгр.
9.50
Шаргарепа
2.—
Купус сладак
1.25
Купус кисео
3.—
Спанаћ
3.25
Рен
7.37
Цвекла
2.12
Кељ
Келераба
1 веза
1^25
Карфиол
1 ком.
4.—
Зелен за супу
1 веза
1.25
Першун
0.56
Мирођија
0.62
Пелер
1 кгр
4.50
Просечна цена
В Р С Т А
Мера
у динарима
| 3 нед.
Патлиџан црвени
1 кгр.
8.—
Патлиџан тави
1 ком.
1.37
Паприка љута
100 ком.
5.75 29.25
„ турши ара
*>
бабура
10 ком.
36.—
Краставци
—.—
Ротквице
1 веза
1.50
Роткве
1 кгр,
2.25
Воће
7.25
Јабуке
1 кгр.
Крушке
7.50
Брескве
—.—
Кајсије
—.—
Трешње
—.—
Вишње
Јагоде
Малине
—.—
Грожђе
6.75
Шљиве ранке
—.—
Шљиве јесење
»»
—•—
Шљиве сушене
»» 1 ком.
9.—
Лубенице
9.—
Диње
Мушмуле
1 кгр.
4.25
Ораси без љуске
20 50
Ораси са љуском
9.5Т
Кестен
7.50
Смокве свеже
6.50
» суве
1 ком.
11 —
Лимун
1.—
Банане
2.25
Неранџе
—.—
Кодонијална и друга роба
Шећер у коцкама
1 кгр.
15.-
у кристалу
»»
13,15.- у праху
»»
Кафа сирова
»»
6^.90.- пржена
»»
Шећер жути
»»
24.2.87 Со млевена
»»
Бибер крупан
»»
40.-
Бибер ситан
»
50.—
Паприка млевена
„
35.—
Г ершла
„
9
Фида
,,
8.—
Макарони
„
8. -
Криз
,,
4.50
Бадем са љуском
„
22.50
Бадем без љуске
,,
42.-
Лешник са љуском
,,
18.—
Лешник без љуске
,,
42.50
Ванила у шипкама
„
600.-
Ванила у праху
„
600.-
Пиринач
„
8.50
Урма
,,
27.—
Мак
,,
14.-
Чај
»»
150.-
Цигура
,,
18.—
Цимет у шипкама
,,
70.-
Цимет ситан
,,
80.-
Грожђе суво
„
17.-
Какао
,,
35.-
Чоколада
,,
70.-
Зејтин за јело
1 лит.
19.50
Сирће винско
,,
5.—
Есенција
50. -
Мед
1 кгр.
18.-
Восак
45.-
Пекмез од шљива
11.-
Свеће воштане
,,
60.-
» стеаринске
,,
20.-
парафинске
1 ком.
14.-
Сапун за умивање
6.—
Сапун за рубље
1 кгр.
10.-
Сумпор у шипкама
„
8.-
Сумпор у праху
„
8.—
Сода камена за рубље
,,
3.-
Сода масна за сапун
,,
10.-
Плави камен
,,
8.-
Маст за обућу
1 ком.
3.-
Шпиритус рафиниран
1 лит.
60.-
Шпиритус за гориво
,,
10.-
Петролеј
,,
7.—
Бензин
1 кгр.
7.50
Квасац
30.-
Лорбер
74.-
Маслине
16.—
Риба сува
»»
37 —
Сардина
1 кут.
22.50