Opštinske novine

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ Стр. 527 НЕЛЕЉНИ ИЗВЕШТАЈ о најкижим, највећим и просечним ценама пољопривредних производа, колонијалне робе, домаће стоке, разног материјала и радничких надница на београдском тргу од 13/Х1 до 19/Х1 1937 г.

Просечна цена ј

В Р С Т А

Мера

у динарима ј

| 3 нед.

Жито

Пшеница

100 кгр.

141.-

Раж

116 50

Јечам

108.50

Овас

103.50

Кукуруз у зрну

82.50

у клипу

42.50

Брашно и хдеб

Брашно пшенично Но. 2

1 кгр.

3."

Но. 1

п

3.25

бело

3.50

„ „ кукурузно

2.50

Хлеб пшенични црни

3.-

бели

-

3.50

Месо

Говеђина

1 кгр.

12.-

* жива мера

100 кгр.

500.-

Телећина

1 кгр.

18-

» жива мера

100 кгр.

975.—

Јагњећина

1 кгр.

12.50

„ жива мера

100 кгр.

375 —

Овчетина

1 кгр.

12.—

„ жива мера

100 кгр.

312.50

Свињетина

1 кгр.

14.50

„ жива мера

100 кгр.

700.—

Свињско сушено

1 кгр.

19.-

Кобасице

17.—

Шваргле и чварци

13.—

Пршута

35.—

Салама

31.-

Шунка кувана

38.-

Шунка некувана

22.50

Сланина сирова

13.—

» сува

20.75

„ ужичка

З2. с 0

Маст свињска

15.—

Сало

13.75

Лој топљен

11.75

. нетопљен

10.—

Риба

Шаран

1 кгр.

11.—

Сом

21.—

Кечига

34.—

Смуђ

22.—

Пастрмка

—.—

Штука

11.75

Бела

6.—

Млеко

Млеко кравље

1 лит.

2.75

Млеко овчије

п

.

Млеко кисело

1 крг.

7.—

Масло (путер)

29.50

Масло топљено

34.—

Кајмак

21.-

Сир обичан

10.50

, сомборски

15.-

, качкаваљ

18.50

, тр&пист

20.—

, ементалер

27.-

Поврће

Пасуљ

1 кгр.

4.50

Боб

џ

4.50

Сочиво

п

8.50

Грашак у зрну млад

24.—

Грашак у зрну зрео

9.75

Кромпир стари

1.50

Кромпир нови

п

3.50

Лук прни

в

2.—

Лук бели

4.-

Лук прази

1 веза

1.25

Боранија

1 кгр.

11.-

Бундева

1 ком.

10.50

Тиквице

1 кгр.

9.50

Шаргарепа

2.—

Купус сладак

1.25

Купус кисео

3.—

Спанаћ

3.25

Рен

7.37

Цвекла

2.12

Кељ

Келераба

1 веза

1^25

Карфиол

1 ком.

4.—

Зелен за супу

1 веза

1.25

Першун

0.56

Мирођија

0.62

Пелер

1 кгр

4.50

Просечна цена

В Р С Т А

Мера

у динарима

| 3 нед.

Патлиџан црвени

1 кгр.

8.—

Патлиџан тави

1 ком.

1.37

Паприка љута

100 ком.

5.75 29.25

„ турши ара

*>

бабура

10 ком.

36.—

Краставци

—.—

Ротквице

1 веза

1.50

Роткве

1 кгр,

2.25

Воће

7.25

Јабуке

1 кгр.

Крушке

7.50

Брескве

—.—

Кајсије

—.—

Трешње

—.—

Вишње

Јагоде

Малине

—.—

Грожђе

6.75

Шљиве ранке

—.—

Шљиве јесење

»»

—•—

Шљиве сушене

»» 1 ком.

9.—

Лубенице

9.—

Диње

Мушмуле

1 кгр.

4.25

Ораси без љуске

20 50

Ораси са љуском

9.5Т

Кестен

7.50

Смокве свеже

6.50

» суве

1 ком.

11 —

Лимун

1.—

Банане

2.25

Неранџе

—.—

Кодонијална и друга роба

Шећер у коцкама

1 кгр.

15.-

у кристалу

»»

13,15.- у праху

»»

Кафа сирова

»»

6^.90.- пржена

»»

Шећер жути

»»

24.2.87 Со млевена

»»

Бибер крупан

»»

40.-

Бибер ситан

»

50.—

Паприка млевена

35.—

Г ершла

9

Фида

,,

8.—

Макарони

8. -

Криз

,,

4.50

Бадем са љуском

22.50

Бадем без љуске

,,

42.-

Лешник са љуском

,,

18.—

Лешник без љуске

,,

42.50

Ванила у шипкама

600.-

Ванила у праху

600.-

Пиринач

8.50

Урма

,,

27.—

Мак

,,

14.-

Чај

»»

150.-

Цигура

,,

18.—

Цимет у шипкама

,,

70.-

Цимет ситан

,,

80.-

Грожђе суво

17.-

Какао

,,

35.-

Чоколада

,,

70.-

Зејтин за јело

1 лит.

19.50

Сирће винско

,,

5.—

Есенција

50. -

Мед

1 кгр.

18.-

Восак

45.-

Пекмез од шљива

11.-

Свеће воштане

,,

60.-

» стеаринске

,,

20.-

парафинске

1 ком.

14.-

Сапун за умивање

6.—

Сапун за рубље

1 кгр.

10.-

Сумпор у шипкама

8.-

Сумпор у праху

8.—

Сода камена за рубље

,,

3.-

Сода масна за сапун

,,

10.-

Плави камен

,,

8.-

Маст за обућу

1 ком.

3.-

Шпиритус рафиниран

1 лит.

60.-

Шпиритус за гориво

,,

10.-

Петролеј

,,

7.—

Бензин

1 кгр.

7.50

Квасац

30.-

Лорбер

74.-

Маслине

16.—

Риба сува

»»

37 —

Сардина

1 кут.

22.50