Opštinske novine

Стр. 138

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

шено питање о примени Правлника регулациоког фзнда грјада Београда и Правилника о грађевинским таксама града Београда за одељак Земну, као и питањс ликвидације земунског Каналског фонда,. а 'дотле, док о тој прммени и из[вођењу не буде донета одлука, им;а се у градсиом одељку Земун примењивати досадашњи ГрађевинскЈо таксени правилник и извршивати посебни прорачун земунског грађевинско регулационог фонда и Земунског Каналског фонда. Грађевинске таксе имају се наплаћивати само на грађевине и грађевинске радове односно инсталације предвиђене чл. 2 и чл. 72 Грађевинског правилника за град Београд, а по сагласности Министра грађевина. Напомена у првом! одељку земунског Грађевинско-таксеног правилника мења се у толико што се под грађевинским иравилником има подразумевати грађевински иравилник за град Београд. Члан 31 Друштва, која од општине примају субвенције, дужна су подносити податке о раду своје годишње извештаје — Привредно-финансиској дирекцији. Субвенције се могу исплаћивати само у месечним обртима односно у границама остварених прихода. Буџетом одобрени износи субвенције и дотација не обавезују Општину на исплату.

Члан 32 Већницима којима је у смислу § 78 Закона о градским општинама поверен какав посао ван седница Градског већа и појединих одбора као и члановима Грађевинског одбора, прииада за тај посао награда од 100. —дин. дневно без обзира на време трајања послова у току једног дана. Члан 33 Потребан материјал за израђивање и оправке које се врше у радионицама Дирекције тр.амваја и осветљења,' а намењени су потребама општине и њеним установама набављаће се на терет крздита који су у ову сврху буџетом одобрени. Члан 34 У колико се по ступању на снагу новог Статута Општине града Београда ради његовог извршења појави разлика у издацима, за које нема покрића у овоме буџету, та ће се разлика исплатити из вишкова овог или евентуалних уштеда буџета ^расхода за 1938/39 годину по претходном одобрењу из § 118 Закона о градским општинама. Члан 35 Правилник о извршењу буџета и буџет ступају на снагу кад их одобри Министар финансија, а кредити у овом буџету предвиђени важе од 1 априла 1938 год.

Овај Правилник о извршењу буџета за 1938/39 год. усвојило Градско веће на својој другој редовној седници одржаној 18 и 19 марта 1038 године. КОБр. 6209 Оверачи записника (М.П.) Претседник Градски већници, Градске општине, М. Јввремовић, с. р. Влада Илић, с. р. Др. Ст. Поповић, с. р. Решењем Господина Министра финансија Бр. 3610/УН од 25 марта 1938 год. одобрен је овај Правилник за извршење буџета Општине града Београда за 1938/39 год. са учињеним изменама на истом. КБр. 3610/'УП/38 По наредби 26-111-1938 год. (М.П.) Министра Финансија Београд За Начелника Максимовић, с. р. ОБр. 7076/38