Opštinske novine

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

Стр. 371

Прва офертална лицитација за израду модерних тротоара На основу одлуке Г. Претседника Општине града Београда Т.Д.Бр. 35260 од 23 јула 1938 год. Техничка дирекција Грздског поглаварства одржаће на дан 10 августа 1938 год. I оферталну лицитацију у скраћеном року од 15 дана за израду модерних тротоара у Београду. Предрачунска сума износи око 1,500.000,динара. Лицитација одржаће се поменутог дана у II часова у канцеларији Инжињерског отсека Техничке дирекције (Књегиње Љубице ул. бр. 21/II); Кауција у износу од 75.000,— динара за домаће и 150.000,— динара за стране предузимаче полаже се на дан лицитације најдаље до 10 часова код Главне благајне Градског поглаварства (Узун Миркова бр. 1). Лицитанти биће дужни, да поред реверса о положеној кауцији поднесу лицитационој комисији и сва остала документа, која су законом прописана за учествовање на јавним лицитацијама код државних грађевинских власти. Сва потребна обавештења могу се добити као и услови за ову лицитацију видети сваког радног дана од 8—14 часова у Инжињер^ ском отсеку Техничке дирекције соба бр. 5. Из канцеларије Техничке дирекције Градског поглаварства Београда Т.Д.Бр. 35260/38 год.

Измена регулације Пошто је одлуком Градског већа усвојена измена регулације трга Кнежев споменик, угла Коларчеве и Кнез Миха^лове, ул. Драшковићеве, ул. Браће Југовића* ул. Кнеза Павла и ул. Француске као и отварање нове улице у блоку између ул. Поенкареове, Браће Југовића, Кнеза Павла и трга Кнежев Споменик, по плаво уцртаним линијама у плану, то на основу §§ 9 и 12 Грађевинског закона Градског поглаварства града Београда изложиће, 15 дана после изласка овог огласа у благајничком холу партера зграде Градског поглаварства Узун Миркова ул. бр. 1. ову измену регулације. Планови ће бити изложиени јавном увиДУ 20 дана, заинтересовани имају поднети приговоре за ово време и најдаље 15 дана по истеку јавног увида. После тога рока поднети приговори неће се узимати у обзир. Сходно § 9 Грађевинског закона приговори су допуштени једино: 1) У погледу кршења законских прописа око поступка, и 2) У погледу угрожавања јавног интереса од стране општинских власти.

Приговоре ће примати Техничка дирекција, Одељак за регулациони план, зграде Техничке дирекције Градског поглаварства, Књегиње Лзубице улице бр. 21. Измена регулације у улици Калварији у Земуну На предлог и пројект Техничке дирекције донео је Технички одбор Г.П.Б., на седници од 8 марта 1938 мишљење, да се изврши измена регулације на земљишту Бенко Јелене у улици Калварији у Земуну. • . > ОГЛАС На основу § 12 Грађевинског закона и чл. 30 Правилника о изради регулационих планова, излаже се у 'смислу §-а 8 Грађевинског закона, усвојени пројект измене регулације у крају званом Калварија за време од 15 авГуста до 15 септембра 1938, сваког радног дана за уредовних часова у Градском архитектонском отсеку у Земуиу, Прерадовићева улица бр. 7, соба бр. 2. Евентуалне примедбе или приговоре на ову измену могу се поднети писменим! путем најдаље до 30 септембра 1938 (§ 8 т. (2) Грађевинског закона). О предњем се извештавају интересенти и грађанство путем огласних табли и „Општинских новина." Градско поГлаварство Београд, одељак у Земуну, Гр. о. број 2402—1938Старешина градског одељка, у з. б. Павловић с. р. Оглас друге оферталне лицитације за бушење два дубинска бунара у Земуну На основу одлуке Господина Претседника градске општине од 15 јула 1938 Т. Д. Број 33857/38 год. одржаће земунски Градски одељак на дан 12 августа у 11 часова другу јавну оферталну лицитацију за бушење 2 дубинска бунара у Земуну и то 1) на углу улице Угриновачке и Аласке, 2) на углу улице Шевине и Пољанске. Лицитација ће се одржати у соби бр. 6 Грађевинског отсека (Прерадовићева ул. бр. 7). Предрачунска сума је 74.701.32.— динара. Кауција износи 3.750.— дин. а полаже се код Главне депозитне благајне у Београду најдаље до 10 часова на дан лицитације. Хартије од вредности примају се по курсу прописаном по Министарству финансија на основу § 12 т. 5 Финансијског закона за 1936/37 г. (Службене новине од 31 јануара 1938 г. бр. 21.)