Opštinske novine

Друштвена хроника

Пливачи се у Сави боре за ледени крст Охрида, Благоје Стефановић, успева да привуче крст у троугао чамаца, у којима се налазила његова дружина и да га тако опкољевог догура до обале. Народ је поздравио живо смелог Охриђанина и његову дружину када су изнели крст на обалу. Цела ова група младића у купаћим костимима отрчала је са крстом пред Саборну цркву да ту сачекају литију и да приме награду од Њ. Св. Патријарха. Охриђанин који је први ухватио ледени крст После свечаног обреда на мосту, цела се литија вратила истим путем у Саборну цркву. Маса народа је нагрнула на свечану трибину и разграбила босиљак, зеленило и сламу. Многи су пунили флаше водом. Свечаност је аавршена око подне, када је Патријарх са свештенством стигао у Саборну цркву и када је унесена света водица у олтар.

Прва застава Удружења носилаца Албанске споменице

Претседник Београдске општине г. Влада Илић кумовао је застави III пододбора овог Удружења Трећи подобор Удружења носилаца Албанске спо- освећена на Дорћолу, баш у најстаријем крају београдске вароши, у коме су се одигравали кроз историју судбоносни историјски догађаји.

менице осветио је своју заставу 15 јануара. Ово је прва застава овог Удружења у земљи. Та је застава

мутна Вода заносила је и пливале и крст. Као да се поиграва са пливачима, крст бежи од њих, тоне испод њихових руку и испод чамаца. Један пекар, родом из

Када је бацио крст у воду, Њ. Св. Патријарх се вратио на свечану трибину где је довршио обред водоо-свсћења.

Са освећења заставе Дорћолског пододбора Удружења носилаца Албанске споменице