Opštinske novine

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

Стр. 91

а чија вредност прем,а окончаном рачуну износи 32.520,32 динара, пошто је исти, према протоколу суперколаудације за време гарантног рока добро одржао. 2. Да се предузећу Првој босанској асфалтној индустрији а.д. на основу чл. 8 допуне општих услова врати сразмерни део основне кауције, коју је положило приликом лицитације овога посла." 37) По предлогу Претседника ОБр. 257: „1. Да се у свему усвоји протокол суперколаудације извршених радова на изради асфалтних тротоара у ул. Старине Новака који је посао извело предузеће Прва босанска асфалтна индустрија а.д. сходно одлуци Градског већа ОБр. 25212 од 1936 г. а чија је вредност према окончаном рачуну износила 43.204,58 динара, пошто је исти, према протоколу суперколаудације, за време гарантног рока добро одржао. 2. Да се предузећу Првој босанској асфалтној индустрији а.д. на основу чл. 8 допуне општих услова врати сразмерни део основне кауције, коју је положило приликом лицитације овога посла." 38) По предлогу Претседника ОБр. 261: „Да се усвоји протокол о суперколаудовању извршених радова на довршењу и адаптацији Дечјег прихватишта у Звечанској ул. и предузимачу-инж. г. Лазару Д. Костићу, врати основна кауција, пошто је се посао одржао у гарантном року добро и солидно." 39) По предлогу Претседника ОБр. 601: „1. Да се у свему усвоји протокол суперколаудације извршених радова на изради модерних тротоара у ул. Кнеза Павла и Новој ул. који је посао извело предузеће Прва босанска асфалтна индустрија а.д. из Београда, сходно одлуци Градског већа ОБр:. 25212/36 а чија је вредност према окончаном рачуну износила 40.048,45 дин. пошто је исти, према протоколу суперколаудације, за време гарантног рока добро одржао. 2. Да ое предузећу Првој босанској асфалтној индустрији а.д., на основу чл. 8 Допуне општих услова, врати сразмерни део основне кауције, коју је положило приликом лицитације овог посла." 40) По предлогу Претседника ОБр. 500: „1. Да ое у свему усвоји протокол суперколаудације извршених радова на изради модерних тротоара у ул. Новој ка станици ,,Дунав", који је посао извело предузеће Прва босаиска асфалтна индустрија а.д. из Београда, сходно одлуци Градског већа ОБр. 25212/36, а чија је вредност према окончаном рачуну износила 86.970,76 динара, пошто је исти, према протоколу суперколаудације за време гарантног рока добро одржао.

2. Да се предузећу Првој босанској асфалтној индустрији а.д. на основу чл. 8 Допуне општих услова, врати сразмерни део основне кауције, коју је положило приликом лицитације овога посла." 41) По предлогу Претседника ОБр. 1490: „1. Да ое у свему усвоји протокол суперколаудације извршених радова на изради калдрме коловоза и тротоара од ломљеног камена у Љешкој улици, који је посао извршио инж. г. Милан Поповић, предузимач из Београда, на основу одлуке Градског већа Обр. 23039 од 24 јула 1936 год. а чија је вредност по окончаном рачуну износила Дин. 187.031,82. 2. Да се предузимачу инж. г. Милану Поповићу врати основна кауција, коју је положио приликом лицитације овог посла, пошто се посао у гарантном року добро одржао. 3. Да кварове калдрме коловоза који су настали услед слегања земље у водоводним рововима за које није одговоран предузимач изврши Одељак за одржавање калдрме". 42) По предлогу Претседника ОБр. 1484: „1. Да ое усвоји протокол суперколаудације ТДБр. 61488/38, о прегледу и дефинитивном пријему извршених радова на изради коловоза од ломљеног камена и бетонских тротоара у ул. Триглавској, на делу од проф, О-ј-ООО до ул. Војводе Глигора, који је посао извео на основу одлуке Градског поглаварства ТДБр. 27235/37 год. г. инж. Милан С. Поповић, предузимач из Београда, а пошто се исти према извештају суперколаудирајуће комисије, у гарантном року добро одржао. 2. Да се предузимачу врати положена основна кауција за овај посао."

64 Код тачке „експропријације и апропријајације" Градско веће је Одлучило: 1) По предлогу Претседника ОБр. 2204: „Да се изврши експропријација до регулационе линије дела имања Поч. Јована Станковића на углу улице Милоша Поцерца бр. 12 и 14 и Сарајевске, парцела бр. 1313 и 1314 — К.О. Београд 5 — по цени од 400.дин. за један квадратни метар, с тим да се вредност ове експропријације пребије за водоводну и тротоарску таксу. Пуномоћник Градског поглаварства г. Ни кола Витановић извршиће пренос експроприсаног дела земљишта на Регулациони фонд О.Г.Б. без терета, с тим да сопственик плати преносну таксу.