Opštinske novine

ОПШТИНСКЕНОВИНЕ

Стр. 257

нистарство саобраћаја односно Држава Краљевина Југославија платиће Индустријско-комерцијалној банци а. д. у Београду и Техничкој дирекцији Општине града Београда, једном за свагда, Динара 10,— по м 3 , што чини Динара 485.393.—, с тим да ће се од те суме одбити износ од Динара 87.563,20, који је раније по привременим обрачунима исплаћен банци више него што јој је припадало, тако да ће Министарство саобраћаја односно Држава Краљевина Југославија платити Банци и Општини још свега Динара 397.829,80 (триста деведесет и седам хиљада осамсто двадесет и девет динара и 80 пара). II Наведени износ од Динара 397.829,80 исплатиће се Индустријско-комерцијално] банци а. д. и Техничкој дирекцији Општине града Београда по потпису овога уговора на благајни Одељења за грађење железница Министарства саобраћаја, на њихову »заједничку признаницу. III Исплатом наведенога износа од Динара 397.829,80 сматраће се ова ствар потпуно ликвидираном, без обзира на то колико има још земље за откопавање и одвлачење до одобрене нивелете на поменутом земљишту.

IV Индустријско-комерцијална банка а. д. и Општина града Београда одричу се сваког даљег потраживања према Министарству саобраћаја односно Држави Краљевини Југославији по овој ствари преко наведеног износа, а нарочито се одричу сваког потраживања и права које би евентуално могло да се оснива на споразуму садржаном у записнику и решењу ГЖБр. 5780/32, који је био закључен између Министарства саобраћаја и Индустријско-комерцијалне банке а. д., пошто се овим уговором поменути споразум по записнику и решењу ГЖБр. 5780/32 раскида. V Таксу за овај уговор сносе Индустријскокомерцијална банка а. д. и Општина града Београда. VI Овај уговор састављен је и потписан у три равногласна примерка. Први примерак са налепљеном и поништеном таксом задржава Министарство саобраћаја — Одељење за грађење железница. Остала два примерка добијају Индустријско-комерцијална банка а. д. и Општива града Београда. Градско веће на седници својој од 28 априла 1939 год. усвојило је у целости овај уговор под ОБр. 9926/39.

Оверавају: Градски већници: Деловођа Претседник Мил. У. Благојевић, с. р. Градског већа, 1 радске општине, Мил. Јевремовић, с. р. Б. Л. Павловић, с.р. Влада Илић, с.р.