Opštinske novine

Стр. 394 —ј— ■ • ; ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ НЕДЕЉИИ аЗЗЕШТАЈ

о најнижим, највећим и просечним цеиама пољопривредиих производа, колонијалне робе, домаће стоке равиог материјала и радничких надница на београдском тргу од 23-VIII до 31-VIII 1939 год

-

Просечна цена

Просечна цена

В Р С Т А

Мера

у динарима

В Р С Т А

Мера

у динарима

| 4 нед.

4 нед.

Жегто

ГТатлиџан црвени

1 кгр.

2.25

Пшеница

100 кгр.

157.50

Патлиџан паави

1 ком.

— .62

Раж

102.50

Паприка љута

100 ком.

6 —

Јечам

137.50

„ турцифра

11.75

Овас

142.50

„ бабура

м

14 —

Кукуруз у зрну

107.50

Крастакци

18.—

ж у клипу

—.—

Ротквице

1 веза

-.75

Брашно и хлеб

Роткве

1 кгр.

2.—

Брашно пшенично Но. 2

1 кгр.

2.75

Воће

Но. 1

3.-

Јабуке

1 к гр.

3.87

, „ бело

*

3.25

Крушке

5.—

кукурузно

2.—

Брескве

5.87

Хлеб пшенични црни

3.25

Кајсије

—.—

» „ бели

-

3.75

Трешње Вишње

—.—

М .есо

Јагоде

Говеђина

1 кгр.

12,—

Малине

. жива мера

100 кгр.

400.-

Грожђе

5.50

Телећина

1 кгр.

20.—

Шљиве ранке

5.75

» жива мера

100 кгр.

600 —

Шљиве јесење

3.—

Јагњећина

1 кгр.

12.—

Шљиве сушене

9.-

„ жива мера

100 кгр.

587.50

Лубенице

1 ком.

7.-

Овчетина

1 кгр.

12.—

Диње

1 кгр.

5 50

; „ жива мера

1100 кгр.

412.50

Мушмуле

—.—

Свињетина

1 кгр.

15.—

Ораси без љуске

25.—

* жива мера

100 кгр.

817.50

Ораси са љуско.м

8.—

Свињско сушено

1 кгр.

19.—

Кестен

—.—

Кобасице

21-

Смокве свеже

I/

7.—

Шваргле и чварци

11.—

суве

»»

11.—

Пршута

32,—

Лимун

1 ком.

1 50

Салама

36.-

Банане

1.50

Шунка кувана

39.—

Неранџе

2.—

Шунка некувана Сланина сирова

27.50 16.50

Кол.ожзијал.н:а и друга роба

» сува

20.50

Шећер у коцкама

1 кгр.

15.-

„ ужичка

30.-

„ у кристалу

»» *

13.-

Масг свињска

17.-

у праху

м

15.—

Сало

17.—

Кафа сиропа

66.-

Лој топљен

12,-

„ пржена

,, . .._

92.—

„ нетопљен

11 —

Шећер жути Со млевена

"

24.3.37 Ри-«5а

Бибер крупан

.' »»

40.-

Шаран

1 кгр.

12.25

Бибер ситан

,,

50.-

Сом

19.75

Паприка млевена

,,

32.50

Кечига

27.50

Гершла

,,

11.-

Смуђ

23.—

Фида

»»' . А.

7.—

Пастрмка

25.-

Макарони

14. -

Штука

11.—

Криз

,,

4.50

Бела

6.—

Бадем са љуском Бадем без љуске

"

22.50 52.-

Млеко

Лешник са љуском

18.-

Млеко кравље

1 лит.

2.75

Лешник без љуске

,,

47.-

Млеко овчије

4.50

Ванила у шипкама

,,

700.-

Млеко кисело

1 крг.

6.50

Ванила у праху

»»

800.-

Масло (путер)

34.—

Пиринач

,,

9.50

Масло топљено

35.—

Урма

,,

36.50

Кајмак

23,—

Мак

,,

22.-

Сир обичан

10.—

Чај

,,

175.-

„ сомборски

19.—

Цигура

»»

19.-

„ качкаваљ

19.—

Цимет у шипкама

,,

80.-

и трбпист

»

25.-

Цимет ситан

,,

85.-

„ ементалер

31.-

Грожђе суво Какао

"

16.50.- Поврће

Чоколада

,,

66.-

Пасуљ

1 кгр.

5.-

Зејтин за јело

1 лит.

26.—

Боб

—.—

Сирће винско

,,

6.50

Сочиво

7.50

Есенција

,,

50, -

Грашак у зрну млад

14.-

Мед

1 кгр.

19.-

Грашак у зрну зрео

10.—

Восак

60.—

Кромпир стари

1.50

Пекмез од шљива

10.-

Кромпир нови

1.50

Свеће воштане

,,

70.-

Лук црни

1.35

„ стеаринске

35.-

Лук бели

3.—

„ парафинске

,,

18.-

Лук прази

1 веза

—.—

Сапун за умивање

1 ком.

10.50

Боракија

1 кгр.

6 —

Сапун за рубље

1 кгр.

10.-

Бундева

1 ком.

3.—

Сумпор у шипкама

,,

8.-

Тиквице

1 кгр.

2.50

Сумпор у праху

,,

8.-

Шаргарепа

2.—

Сода камена за рубље

,,

3.-

Купус сладак

2.—

Сода масна за сапун

,,

10.-

Купус кисео

3.-

Плави камен

8.—

Спанаћ

8.50

Маст за обућу

1 ком.

5.50

Рен

10.—

Шпиритус рафиниран

1 лит.

60.-

Цвекла

2.-

Шпиритус за гориво

,,

10.-

Кељ

2.—

Петролеј

,,

7.—

Келераба

1 веза

1.25

Бензин

6.90

Карфиол

1 ком.

5 —

Квасац

1 кгр.

36.-

Зелен за супу

1 веза

1.—

Лорбер

15.

Першун

—.35

Маслине

20.-

Мирођија

-.35

Риба сур '

37-

Целер

{ кгр.

3 25

Сардина

1 кут

8 50