Opštinske novine

Стр. 212

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

ви у Београду г. г. Драгослав Ђорђевић, адвокат, Балканска 30, Др. Боривоје Лаловић, лекар, Краља Александра бр. 18 и Никола Јова• новић, трговац, Краља Милана бр. 43, а за њихове заменике г. г. Властимир Свобода, електромеханичар, Адмирала Гепрата бр. 93, Петар Перишић, месар, Зелени Венац, и Љубомир Вуковић, бакалин, Облаковска бр. 49. 10 На предлог Претседника II Бр. 3400 Градско веће је Одлучило: Да се одлука Градског већа ОБр. 25696 од 3 новембра 1939 године измени у толико, што ће се у првом реду тачке друге те одлуке на место речи „Л. Л. Редлих, Београд'', ставити речи „Машиненфабрик Аугсбур,г-Нирнберг, Нирнберг".

11 На иредлог Претседника II Бр. 3390 Градско веће је Одлучило: Да се свима таксеним обвезницима са територије Одељка у Земуну који су за 1939 годину уплатили на име таксе за фирму већи и8нос од износа предвиђеног Тар. бр. 404 таксене тарифе у вези чл. 39 Правилника за извршење буџета Општине града Београда за 1939/40 годину, више уплаћени износ рачуна као претплата и одобри за уплату таксе на фирму за 1940 год. 12 На предлог Претседника II Бр. 3916 Градско веће је Одлучило: Да се у чл. 5 Правилника о издавању претплатних и осталих трамвајских карата, по коме се члану сваке године стављају на расположење бесплатне трамвајске карте за потребе општинских дирекција, дода на крају истог члана следећи текст: „Члановима Туристичког одбора Општине града Београда који нису градски већници, стављаће се на расположење 6 (шест) комада бесплатних трамвајских карата, које ће важити и за општинске аутобусе, с тим, да исте гласе на име дотичног члана и да важе дотле, докле је дотично лице члан Туристичког одбора Општине града Београ. Престанком чланства престаје важност ове карте."

. „Врховној инспекцији војне силе издаваће се сваке године по две бесплатне безимене карте за трамваје и аутобусе за службену употребу." 13 На предлог Претседника II Бр. 3459 Градско веће је Одлучило: Да се одлука Градског већа II Бр. 833 од. 1. II. 1940 године измени у толико, што ће се исплата вредности експроприсамог имања г. Оскара Де Потера у улици Трг Бранка Радичевића у Земуну као и одговарајућа преносна такса која пада на терет Општине извршити на терет благајничке готовине из ранијих година „Грађевинско - регулациони фонд" Одељка Земун. ■ 14 На предлог Претседника II Бр. 3458 Градско веће је Одлучило: Да се одлука Градског већа II Бр. 834 од 1. II. 1940 г., измени у толико, што ће се иснлата вредности експроприсаног имања г-ђе Софије Калембергер из Земуна као и одговарајући износ преносне таксе која пада на терет Општине извршити на терет благајничке готовине из ранијих годива „Грађевинско-регулационог фонда — Одељка Земун". 15 На предлог Претседника II Бр. 4004 Градско веће је Одлучило: Да се отсек радионица и депоа Машинске службе Дирекцнје трамваја и осветлеља подели у два отсека: Отсек радиоиица и Отсек трамваја. Да отсек трампаваја обавља следеће гшслове а у саставу и административној надлежности Машинске службе Дирекције трамваја и ссветлења: 1) Све оправке трамвајских кола, у које долазе: оправке електромотора, контролера и електричне инсталације, точкова и осовина, колица, каросерије, унутрашње арматуре и пнеуматичког уређаја. 2) Израду нових трамвајских моторних кола и приколица. 3) Редовно одржавање тр^амваја. Под овим се подразумева дневни преглед и подма-