Opštinske novine

Стр. 274

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

Одлучило: Да се у смислу члана 44 Правила Београдске општинске штедионице постави г. Ненад П. Ђорђевић, виши саветник Државног правобраниоштва, за члана Управног одбора Општинске штедионице на место г. Др. Момира Гломазића, чија се оставка уважава. 26 Код тачке „Кратке питања" јавио се за реч градски већник г. Павле Кара-Радовановић, који је покренуо питање уређења Београда а иарочито уређење и проширење улице Краљице Марије. На ово је Претседник г. Ђуричић одговорио, да у програм рада општинске управе улази и уређење улице Краљице Марије. Градски већник г. Будимир Швабић, покренуо је питање регулисања општинских службеника и питање измене Булевара Франше Д'Еепереа и у вези са тим рушење кућа у Јатаган Мали. Молио је да се поведе рачуна о сиротињи чије се куће руше. Претседник г. Ђуричић је изјавио да ће се на основу овлашћења које је дато на прошлој седници исплатити извесна помоћ си-

ротињи која мора да се сели због рушења кућа за проширење и уређење овог булевара. Градски већник г. Васа Марковић молио је за обавештење, шта је урадила комисија за израду Правилника за допринос. Потпретседник г. Лазар Костић одговорио је да је Правилник завршен и да се чекало на образовање Техничког и Правничког одбора, па да се по њиховом саслушању питање изнесе пред Градско веће. Већник г. Влада Марковић покренуо је питање снабдевања Београда водом и у том погледу дао извесне сугестије. За овим је већник г. Љубомир Митић, у свом говору критиковао рад раиијих општинских управа у погледу комуналне политике и изнео своје гледиште по том питању. Указао је на хитност решења радничко-намештеничких проблема и у првом реду на регулисање рада и плата општинских службеника, доношење статута и подизање јевтиних и здравих радничких станова. Претседник г. Ђуричић одговорио је, да ће се постарати да се сви проблеми решз и позвао је г.г. већнике да га у томе потпомогну. За овим је седница закључена у 19,15 часова. Оверавају: Градски веЕници: Претседник Миливоје Јевремовић, с. р. Градске општине, Никола Ђорђевић, с. р. Војин Ђуричић, с. р.

Службене објаве и огласи

Измена регулације ул. Престолонаследника Петра и Јужног Булевара Пошто је одлуком Градског већа усвојена измена регулације ул. Престолонаследника Петра и Јужиог Булевара, по плаво уцртаним линијама у плану, то на основу §§ 9 ,и 12 Грађевинског закона Градско поглаварство града Београда изложиће 15 дана после изласка овог огласа у благајничком холу партера зграде Градског поглаварства Узун Миркова ул. бр. 1 ову измену регулације. Планови ће бити изложени јавпом увиду 20 дана. Заинтересовани имају поднети приговоре за ово време и најдаље 15 дана по истеку јавног увида. После тога рока поднети приговори неће се узети у обзир. Сходно § 9 Грађевинског закона приговори су допуштени једино: 1) У погледу кршења законских прописа око поступка, и 2) У погледу угрожавања јавног интереса од стране општинских власти.

Приговоре ће примати Техничка дирекција, Одељак за регулациони план, зграда Техничке дирекције Градског поглаварства, Књегиње Љубице ул. бр. 21.

Измена регулације — отварање Суботичке ул. од Неготинске до ул. Михајла Живковића Пошто је одлуком Градског већа усвојена измена регулације — отварање Суботичке ул. од Неготинске до ул. Михајла Живковића, по плаво уцртаним линијама у плану, то на основу §§ 9 и 12 Грађевинског закона Градско поглаварство града Београда изложиће 15 дана после изласка овог огласа у блаIајничком холу партера зграде Градског поглаварства Узун Миркова ул. бр. 1 ову измену регулације. Планови ће бити изложени јавно-м увиду 20 дана. Заинтересовани имају поднети приговоре за ово време и најдаље 15 дана по истеку јавног увида. После тога рока подне-