Opštinske novine

690

Београдске општинске новине

жењери, који ће у најкраћем времену отићи у народ, рекао је г. д-р Нојрахт, да у овим тешким временима продуже рад на изграђивању наше заједничке државе, понеће најлепшу успомену из Београда чему сте ви највише допринели, на чему вам у име своје и при•сутних студената најлепше захваљујем. Прзфесор Шумарског фахултета Ееоградског универзитета г. д-р Јовановић захвалио је та:;ође претседнику г. Томићу и Београдској општини на предусретљизости и широком схватању наших заједничких и општих проблема, Овом ручку присустЕОвало је неколико градс:;их већника, помоћник министра шума г. д -р Жарко Милетић и професор г. Маришовић.

ПИСМО ДЕКАНА ПОЉОПРИВРЕДНО-ШУМАРСКОГ ФАКУЛТЕТА ИЗ ЗАГРЕБА ПРЕТСЕДНИКУ ОПШТИНЕ Г. ЈЕВРЕМУ ТОМИЋУ Декан Пољопривредно-шумарског факултета Универзитета у Загребу упутио је претседнику општин^ г. Јеврему Томићу писмо следеће садржине: „Господине Претседниче, овом Деканату је част изразити Вам топлу захвалност за цењену сусретљивост и гостопримство, које сте изволели исказати овогодишњој екскурзији апсолвената шумарства приликом њиховог боравка у Београду. Будите уверени, да ће боравак у Београду остати члановима екскурзије у незаборавној успомени."

Студенти Пољопривредно-шумарског факултета из Загреба са претседником Београдске општине г. Јевремом Томићем пред хотелом на Авали, после банкета

Обласни одбор „Јадранске Страже" у Београду добио је свој дом

Обласни одбор, „Јадранске страже" у Београду о-светио је свој дом у улици Страхињића бана бр. 48 на Петровдан, 12 јула, у подне. Освећењу су присуствовали: изасланик Њ. В. Краља пуковник г. Миловоје Дурбешић, министар правде г. д-р Лаза Марко.вић, у име министра војске и :.шрнарице капетан кор.вете г. Радомир Тодоровић, у име Њ. Св. Патријарха протојереј г. д-р Јефто Прљатовић, 1:отпретседник Београдске општине инж. г. Лазар Костић, Командант Београда дивизиски генерал г. Владислав Костић, изасланик надбискупа конзулатор г. Петар Влашић, изасланик команданта жандармерије пукувник Јован Јовановић, адмирал г. Драгутин Прица, претставници свих министарстава, као и многи прет-

ставници националних и хуманих устаноза и велихи број грађанства. После извршеног црквеног обреда, прегседник Обласног одбора „Јадранске страже" у Београду г. Јован Марковић, бивши министар, одржао је говоре у коме је изнео напоре Обласног одбора да осигура озај дом тек после десет година рада. Подвукао је да озај до.и има важну мисију у Београду. Дом Обласног одбора Јадранске страже у Београду је двоспратна зграда купљена за 1,100.000 динара од трговца Лукаревића. У приземљу су канцеларије Одбора, а на спратовима су приватни станови које Одбор издаје. Обласни одбор проучава могућност да створи Поморски музеј, који би био смештен у овој згради.