Ošišani jež

ГРАФИТИ НА ШПАНСКОМ ЗИДУ

Милован ВРЖИНА

Још се нисмо ни опаметили, а већ нас заглупљују! Ж Свака част авијацији, али најбрже се летело на вођин миг! ж Почело је велико спремање за 21. век. Сви бришу! ж И код наших политичких курви морал је на првом месту! ж Не бисмо ми учествовали у рату да се нисмо осетили позваним! ж Крви је било до колена, што је медицинским екипама отежавало пут до добровољних давалаца! ж Прво нам се догодио народ, а после се свашта догодило том народу!

Код нас је човеколиког чувао највећи број горила! ж Наша највећа слабост је била што смо се осилили! з§ У ратовима у којима нисмо учествовали проблем је био у томе што су празне главе биле брже од метка! з§ Ја сам за добросуседске односе. Зато бих волео да комшији цркне здрава крава! з§ Кад је народ кост и кожа лако му је утерати страх у кости! §€ Нама не треба детектор лажи. Довољан је само микрофон! 3€ Наш сан се не би остварио ни кад бисмо у фонтану жеља убацили целог гувернера!

АФOКРИФИ

♦Промена власти у Србији била је ствар технике. Конкретно - булдожера! ♦Срби немају ни приближно разлога да воле комунисте као комунисти њих! ♦Међу политичарима су многи толико крали да је право чудо како су имали времена и да лажу! ♦Срби су 14. Веку први користили виљушку. У 20. веку већ виљушкаре! ♦Пензионери умиру у октобру са јулском пензијом. Смрт је бржа од поштара!

♦ Другој Југославији није вредело што се историја понавља. Не понавља се географија! ♦Штрајкови професора нису се ни осетили. Младе је у међувремену васпитавала улица! ♦Плате и пензије су остале у јулу. Пропустиле су октобарску револуцију! ♦Из ратног дневника Вука Бранковића 1389. Године: „Србија се брани у БеоградуГ ♦Не би Срби пуцали једни на друге да су на време пуцали на прве!

Раде Јовановић

11