Pastir

184

ШТАМПАРИ1А НИКОЛЕ СТвФЛНОВИВА У БЕОГРАДУ.

вели апостол. Међу онима, кош су продали своге имање, спомиње се Хоси1а КиприГанин, кога су апостоли прозвали Варнавом, а то значи: „син утехе.“ Но од оних, кош су прешли у веру, двоГе њих навукоше на се гњев Божш свошм неправдом. АнаниГа и његова жена СапФира, продадоше по примеру других сво1е имање и новце донесоше апостолима; но желећи да задрже штогод за се они затаГе Гедан део од продатог. То ге било тим грешнше, што они посве нису били обвезани нродавати НИ ПОКЛањатИ СВОГе ИМање. (Наставиће се.)

0 Г Л А С И. У Епархи1и Неготивскса догодиле су сљедеће промене: 1, Аврам Иетровић капелак парохиш Мозговачке у окружиГу Алексиначком, постављен Ге за д1еству1ућег пароха на ту парохту 1. Марта ове године. 2, Милош Илић свеш. Рудноглавски у окр. Краинском, постављен Ге 10 Марта тек. год. за свештеника на ново образовану парохту Беларечку, у окр. Црноречком. 3, Радосав Ђорђевић богослов из Бање , а практиканат окружног књажевачког суда, рукоположен Ге 23. Марта за ђакона, а 25. Марта ове године за свештеника.

Н а з н а њ е. Тражи се гедан учитељ пГениГа за богословигу београдску, коги би у исто време био и Економ тога завода. Од њега се шпте, да зна добро погање и правилно црквенско, да ге лице свештеног или монашеског реда, да Ге самац, и да има добру препоруку у владању. А за ову службу одређено Ге поред хране, квартира, огрева и послуге, 200 талира или 450 Форинти годишње плате. Ко има речена качества и иристаге на казане уелове , нек се Гави Ректору богословте у Београду. Уредник.