Pijemont

УБИСТВО кустријског престолонашдника

Данас пре подне извршен је у Сарајеву атентат на аустријског престолонаследника Фрању Фердинанда и његову супругу војводкињу Хоенберг О томе су стигли ови извештаји:

Сарајево, 15. јуни, 3. ч. по подне.

Надвојвода Фрања Фердинанд са супругом, војвоткињом Хохенберг, возио се аутомобилом у општинску кућу ради пријема власти, када је одједном бачена бомба пала на мишицу престолонаследникову, који је бомбу одбио покретом руке. Бомба је експлодовала пошто је аутомобил престолонаследников прошао, и ранила је лако два лица, која су се налазила у другом аутомобилу, а из публи-

ке је тешко рањено шест лица. Дтентатор је један типограф, родом из Требиња, зове ее Кабриновић, и ухапшен је. После свечаног пријема у општинској нући, надвојвода се враћдо у двор, када је и други атентат извршен бровнињ гом. Надвојвода је погођен у лице а војвотниња у трбух, Обоје су пренети у двор где су одмах умрли. Дтентатор је ђак VIII разреда гимназије, зове ее Принчип, и родом је из Грахова. Атентатор је ухапшен. Свет је хтео оба атентатора да динчује.

БЕЧ, 15 јуна, 4 ч. 45 м. по подне. Вест о атентату на војводу Фрању Фердинанда и војвоткињу Хохенберг сгу жбено је потврђена у три сата после подне, и оза тужна вест одмах је објављена .у цД<лој вароши нарочитим издањима листова. г \ Све су забаве отказане. Цар јеу Ишлу одмах извеште^ ате нтату у Сарајеву, и он се дубоко узб>ђен повукао у свој апартман и издао налог, лд" се у ЧИ не све припремс ва његов повратак у Шенбрун. У сутрашњем „Пијемонту“ читајте опширне тел ^ г р а ме о убиству.

Вдасннк маса поч. Љуб. С. Јовановића. Заступник Бранко Божорић, Краља Алаксандра бр. 12. ;1_———г- ч1 ЦЈтампарнја „шцемонч тт л т ° Одговорни уредник: Радован Кос- релеф. 13 .1 ДТТ ттт.а ^л. бо. 33.

масе поч. Љуб С. Јовановнћа. Заступннк Бранко Божовић.

г> Краља Александра ул- бр.