Pijemont

Венредно

ПИЈЕМпНТД БЕОГРАД, ПОНЕДЕЉАК 21. ЈУЛА 1914. ГОДИНЕ

Црногорци за рат ЦЕТИЊЕ, 20. јула 1914. СШШТИНА ЈЕ ДАНАС, ЈЗ БУРНЕ И РОДОЈБУБИВЕ МШФЕСТАЦИЈЕ П0СЈ1АНИКА И ГАЛБРИЈЕ, ЈЕДНОДУШНО ЗАТРАЖИЛА ОД ВЛАДЕ ДА АУСТРО-УГАРСКОЈ ОДМАХ ОБЈАВИ РАТ.

Међународне трупе у Драчу ЦЕТИЊЕ, 20 јула.

ПРЕМА ВЕСТИМА ИЗ ДРАЧА, ЕНГЛЕСКА ВЛАДА ЈЕ 0П03ВАЛА СВОЈ ГАРНИЗОН ИЗ СКАДРА И НАРЕДИЛА МУ ДА ИДЕ НА МАЛТУ. КОМАНДА НАД МЕБУНАРОДНИМ ТРУПАМА ПРЕШЛА ЈЕ НА ИТАЛИЈАНСКОГ КОМАНДАНТА. ЧУЈЕ СЕ ДА ЋЕ И ФРАНЦУСКА И НЕМАЧКА ДА 0П030ВУ СВОЈЕ ГАРНИЗОНЕ ИЗ СКАДРА.

СКОБРРЋТУ) СН НЕМДЧКОМ Петроград, 20. јула. Дирекција немачких државних железница известила је званично берлинску железничку админштрацију, да се обуставе сви мећународни возови са Немачком. Држање Италије РИМ, 20. јула 1914 год. „Месађеро" саопштава, да јд немачки амбасадор посетио министра спољних послова ’ Ди Сан Ђулијана и упитао га: Како ће бити држање Италије у немачко-аустриском рату против Француске? „Месађеро“ твпди, да је одлучено, да Италија, пошто рат није дефанзиван, остане неутрална, све док њени интереси не буду погођени. У томе смислу послала је извештај краљу а званичан коминике биће објављен чим га краљ одобри. У кинеским водама Петрогрзд, 20 јула 1914. Из Пекинга јављају, да се немачка ескадра из опрезностк скупља око Чинтао и оделења аустриска тамо се упоређују, а тако исто и немачке колонијалне трупе, Енглеске поморске снаге скупљају се око Вејхајвеја и Хонгхоа н обезоружавају мале лађе, које се налазе у кинескнм водама, шаљући оружје на велике лађе. Манифеемије у Петгооду Петроград, 20 ј у ла. Предвене манифестанти поплавили су главне улице престонице, носећи народне тробојке и на Невском Проспекту приредили су овације пред српсним посланством, пред амбасадама Француске и Енглеске. И ло најудаљенијим раденинким крајевнма одјекују химне и узеици: „Ура", На много места организују сп митинзи а улице су без престанка пуне света, који је крајње одушевљек. Швајцарска мобилише Лондон, 20. јула. Швајцарска влада наредила је мобилизацију.

Г. Пачу-ов говор НИШ, 20 јула На данашњој скупштинској седници држао је говор мин. Финансија г. Пачу. Г. Пачу је тражио да скупштина једногјисно изгласа ванредне креднте од 90 милиона, и нагласио је да је СрОија и ако је за две године три рата воднла ипак спремна.

Штампарија „Пијемонт*. Одговорни урелннк Радован Костић Краља Алексанлра улииа 33.