Podgorac

6 авпуст 20090

У сусрет четвртој ликовној колонији у Осечини

СЛИКАРИ

У ВБАЈАРИ

ПОМОРИНА 99

• Уметничка радионица отвара се 18. августа • Свакодневно "Подгорске

вечери“ пратећи културно-уметнички програм Окупљање сликара и вајара у

ликовној колонији у Осечини биће нас-– тављено и ове године. Лепу акцију, коју је започело Јавно комунално предузеће "Осечина" наставља Народна библиоте– ка, која је била организатор треће, а биће и четврте по реду Ликовне колони– је '"Подгорина 2000".

Овогодишња колонија трајаће 10 дана. Окупиће 10 уметника по позиву и пет учесника из Подгорине. Почетак рада ове својеврсне радионице уметничких дела заказан је за 18, а трајаће до 27. августа.

Уметници ће, према процени организатора, оставити око 40 уметничких дела, која ће после Ликовне колоније красити радни и пословни простор свих оних који буду материјално помогли одржавање колоније.

Као и лане, овогодишња колонија имаће и пратеће културно-уметничке програме, које је организатор назвао "Подгорске вечери". Свако вече, почев од 18. августа, са почетком у 20 сати, на платоу испред Библиотеке, биће изве– ден програм који ће, организатор се нада, заинтересовати грађане Осечине. Програм "Подгорске вечери" биће разноврстан. Осечанској публици представиће се КУД "Крушик-Пластика" из Осечине, КУД "Младост" из Пецке, затим чланови ритмичке секције, писци из Подгорине, хор и дувачки оркестар из Костолца, као и извођачи народних песама из целе Подгорине. У припреми је и "Подгорско посело"

УСПОМЕНА ИЗ ПРОШЛЕ ТОЛИНЕ: Учесници треће ликовне колоније

ПОМОРИ НА У БЕОГРАДУ: Посетиоци. ПЕЛОКОР ликовних

дел насталих у Осечини

(Снимио: Ј. МАРКОВИЋ)

Ликовна колонија не би могла бити организована 6ез помоћи државних органа и институција, друштвених и при– ватних предузећа а до сада је закључено 15 уговора о спонзорству, што је још увек недовољно да се ова манифестација изфинансира. Органи– затор ових дана чини велике напоре да на време обезбеди довољно средстава за несметен рад ликовне колоније "Подгорина 2000" и одржавање програма "Подгорске вечери", који ће бити, ако не баш једини, оно сигурно најважнији ово– летњи културни садржај у о а

(Снимио Ј. МАРКОВИЋ)

: Пи Пеј КП. це гтра из Горњег Милановца наступио је |

Осечини са често пута играном, 'али: = представом '

увек - ЗАНИМЉИВОМ, Бранислава _ Нушића "Ожалошћена породица". Било је то , упркос спарини, невремену и преносима | фудбалских

· Културни живот у Осечини

Дав културе скоро до последњег места.

гутакмица са европског првенства, веома | :пријатно вече за љубитеље ове уметгности из Осечине, који су испунили салу

о

СПвдаеорац,

Успешан наступ фолклора из Осечине на Златибору

РАЗГАЛИЛИ ЗЛАТИБОРСКЕ ГОСТЕ

Чланови КУД “Крушик-Пластика' из Осечине, запаженим наступом на свој начин увеличали су и улепшали традиционални, 26. по реду, Сабор трубача и народног стваралаштва на Златибору (од 26. до 30. јула)

з

Фолклорни ансамбл, група певача и оркестар осечанског друштва, заједно са КУД "Бранко Цветковић" из Београда и КУД "Златибор" из Чајетине, са по неколико кореографија, вокалних и инстру– менталних тачака, приредили су целовечерњи успешан концерт на отвореној сцени испред хотела "Златни бор" и ресторана "Рујно".

Наступајући са добро увежбаним кореографијама, које је осмислио неу– морни Драган Медуловић–Прока, "Подгорском свадбом", староградским песмама и играма и "Врањем", затим са песмом "Месечина" у интерпретацији женске певачке групе и сплетом кола из Србије, КУД "Крушик-Пластика" је, у вечери посвећеној народним песмама и играма, разгалио срца бројне публике, | којој је било неколико хиљада борских гостију и домаћина Д с)

КУ "Крушик-Шластика“

НА ЊИС У БАЈМОК У

1

'

! На позив организатора чланови КУД, '"Крушик-Пластика" по трећи пут били! су учесници 38–ме смотре фолклора у, 'Бајмоку, 24. јула 2000. године.

! У друштву 18 КУД-ова из целе! Србије и гостију из Хрватске у: !троипочасовном програму пред многоб–'

ројном публиком на отвореној оцени! спортског центра, чланови КУД "Крушик-Пластике" извели су две коре'ографије “Игре из – Мионице

"Подгорска свадба

Поред домаћина наступали су гтери из Гемерина, Тотовог села, Бачког!

ама=!

'Грачаца, Сомбора, Лајковца, Сонте 'Чантавира, Белог СРБА. Зрењанина 'Кранђеловца, Таванкута, Белог!

"Манастира, Борова и Дарде | Чланови КУД "Крушик-Пластике" у: 'свом другом наступу доживели су: „овације публике и једини су позвани на; (бис. Била је то права награда за ове; 'аматере који су провели више од 6 сати! (на путу до Бајмока. (е БЈА

! --—- -—-———---- -—-- -——-—-——-—–——-—--—-—-—-—-——-–—-- -----< з

Поред __ аматера из — Горњег

"Милановца, који су професионално оди-трали ову представу, похвале за органи-

зовање .и спонзорисање представе заслужила су и јавна комунална пре-– дузећа из Осечине и Горњег Милановца, који су „своју успешну сарадњу на: пословном плану пренели и на област културе. ДС.