Podgorac

2 СТвасор аи,

Пак ал, пдеаа

16 Павтуст 20000.

ЈУЈЛ-

ПАРТИЈА БУДУЋНОСТИ

Окружни одбор Колубарског округа ЈУЛ-а донео одлуку о изласку на предстојеће изборе. За председника СР Југославије предложен Слободан Милошевић. Формиран Штаб за спровођење избора што ће наредних дана почети и да се реализује у ООЈУЛ-а у Осечини — истакао председник Бошко Петровић.

О томе како ће се ЈУЛ

припремати за предстојеће септембарске изборе председник _ООЈУЛ-а за Осечину нам = је рекао следеће:

Ми смо у последње време имали веома живе

активности које су се одви– јале у оквиру акције "ЈУЛ у Јулу"(обележавање 7-ог јула и полагање венаца на спомен обележја у Белој Цркви, обележавање годишњице оснивања ЈУЛ-а, као и акци– ја која је у току, а односи се на поделу пакета за најугроженије категорије Посебан акценат — дајемо акцији 1 члан плус 1 члан где смо у јулу месецу примили 100 нових чланова у наше редове. Посебно бих истакао, каже Петровић, _ неразумевање општинске власти, јер још увек (поред многобројних захтева) немамо просторију за рад, а интересовање за наш рад расте из дана у дан. ЈУЛ је партија будућности, партија која до сада није дала нијед—– но лажно обећање.

Од предстојећих избора Југословенска левица очекује још боље резултате, сматрајући да ће после септембарских избора имати више одботника у СО-е.

С. АНДРИЋ

Разговор с поводом

сСИС СЕ ПЕЛАМА ПОоОКА ЉУ ЈЕ

Деценија рада и стварања СПС повод за свечану седницу и раз-товор са др Душаном Миловановићем, првим човеком СПС у Осечини

Десет година постојања СПС био је повод за одржавање свечане седнице Општинског одбора спес Осечине у проширеном саставу, 16. јула 2000. године.

Седници су присуствовали поред чланова Општинског одб-– ора СПС Осечине и чланови Извршног одбора Окружног одб– ора СПС Колубарског округа, директор Поштанске штедионице Момчило Јанчић, као и председ– ници свих месних организација и удружења старих ратника. Седницом је председавао председник Општинског одбора др Душан Миловановић који је у свом говору између осталог рекао: "СПС је формирана у вихору распада бивше СФРЈ и као истинска народна партија повела је народ и новостворену државу својим путем који се драстично разликовао од пута осталих новостворених држава са простора бивше Југославије. Циљ и трајна намера западних сила је била и сада је разбијање наше државе·-и претварање у њихову колонију".

Говорећи о десетогодишњем раду СПС у Осечини навео је најзначајније подухвате и резултате у акцијама које је водило општинско и партијско руководство. “Један од највећих резултата је спашавање и враћање у токове система предузећа "Подгорка". У погледу инфра– структуре богатији смо за десе– тине километара локалних путе– ва, у 17 МЗ комплетирана је телефонска мрежа, у преосталих 3 радови су у току. Изграђено је 67 трафостаница, реконструисано је 170 км нисконапонске мреже и посађено 5500 бетонских стубо-

Српска радикална странка

У КНТЕРЕСУ НАРОДНА

Општински одбор Српске радикалне странке почиње припреме за септембарске изборе. На редовним седницама анализира се рад, текућа проблематика и остваривање програмских циљева у свим месним одборима.

Основни задатак српских радикала је што боља припрема за предстојеће изборе, који ће пред– стављати стварну проверу снаге и моћи ове странке.

– У предности смо, јер на листи имамо некомпромитоване и одговорне кандидате, који ће најбоље заступати наше интересе као одборници у Скупштини општине – истиче Драган Алексић, председник ОО СРС Осечина.

Радикали ће наступити са својим Изборним програмом којем

се не може ништа замерити, где су створени сви услови за значајно унапређивање система локалне самоуправе као и то да грађани што ефикасније остварују своје животне интересе.

Јединствен је став свих чланова Општинског одбора СРСе да је опредељење српских радикала наишло на изванредан одјек у народу, јер ће такав прист– уп, уз сталну афирмацију кадрова,

допринети брзом опоравку и решавању проблема. – Српски радикали у

Осечини ће и убудуће наставити са оваквим радом и дати пун допри– нос који је искључиво у интересу народа — истакао је председник Алексић.

С. АНДРИЋ

ва. Реновирано је више школских, здравствених и објеката културе. Само у 2000 години отворене је 27 градилишта".

На питање који су разлози за изузетно интензивну активност СПС у последње време, одговорио је:

“За овакву активност посто– ји више разлога. Пре свега извршавање постављених задатака. А то су омасовљење чланства, припрема за локалне и

савезне изборе, оживљавање привредних активности, веће запошљавање младих,

побољшавање услова рада на селу са изградњом инфраструк-—

5 Општински бор СПС: Осечине. почео је - припреме за предстојеће покалне и савезне је за 24. септембар расписао _ - председник __ Југо= славије Слободан Милошевић: -___ Првиз "предизборни састанак одржан је у МЗ - Белотић 30: јула у организацији која је била доста пасивна и-нвактивна. Председник _ Општинског одбора СПС др. Душан. Мило= вановић При У таовао је овом

пелијам с06: „а оп

је 34 у општинском одбору

турне мреже и решавању свих актуелних питања.

Ова активност је приметна и из тог разлога што су остале опозиционе _ партије постале неактивне на пољу животних проблема.

Разлози за овакву активност леже и у чињеници да у Спс-у имамо способне кадрове у свим деловима општине, тачније у свим изборним јединицама, а њих је 32".

У последње време

приметан је и нагли пораст чланова СПС. Како је до тога дошло

"Од самог оснивања парти– јске организације у Осечини водило се рачуна о томе да у њеним редовима буду пре свега способни људи са политичким искуством. Сада је тренутак да поред квалитета имамо и квантитет. До ТУ изборне конференције 27.01.2000. године у нашим редовима било је 1642 члана, од тада до данас примљено је 738 нових чланова, а лично мислим да ћемо нове изборе дочекати са 3000 чланова који ће кадровски и организационо моћи да одгов– оре свим зацртаним задацима".

У нашој

свим пословима у нашој Општини. Да ли је то тачног

"Све што се дешава у општини долази од стране општинских власти, а власт у

нашој општини врши СПС која је ту власт добила на последњим изборима. скупштинским _ клупама своје предлоге не подржава. Навешћу само неке примере: на ваљан предлог опозиције (на измену закона о шумама) да се дрво у обали не чекића, после прихватања предлога од стране наших одборника, чланови скупштине из реда опозиције не гласају за сопствени предлог. Или други пример где скупштина предлаже изградњу школе у МЗ Белотићу и Коњуши одборници из тих МЗ из опозиције гласају против. Такво понашање у скупштини просто је недопусти– во.

Морамо рећи да је претход= ни састав опозиционих одборни– ка био далеко конструктивнији и спремнији за политичку борбу. Лично мислим да се садашња

је: % Х џ

јавности се све | више говори да СПС руководи ·

Опозиција чак и у.

опозиција изгубила, постала незаинтересована или не зна шта | хоће."

Пред нама су редовни

избори. Можете нам рећи када и какоз

"Избори ће сигурно ићи у редовном термину, а то је у октобру. Избори су условљени доношењем изборног закона који је условљен усвојеном уставном изменом.

За локалне изборе су позна– та правила, а новина је да се иде у један круг избора, што у сваком случају захтева пуну озбиљност и активност партије. Наравно и на овим изборима очекујемо победу.

Тренутно су понуђена многа решења за неизмирена социјална и пензиона давања, остале су

наше |

нерешене пензије.

сељака. Имате ли какав став

по том питањуг2

"Питање неизмирених пензи– ја сељацима се сигурно мора решити путем потраживања и дуговања. Мора се доћи до нуле и тада у потпуности применити све законске

пребијања |

норме за наплату потраживања |

како би се од стране државе на време измиривале обавезе." Шта бисте поручили У

овом тренутку грађанствуг

"И у-овим тешким времени- | ма СПС се бори за опште добро. средини.

свих у овој малој Никада до сада у нашој општини

није толико грађено и рађено, и |

то се мора вредновати. Зато позивам све оне који имају било какав други програм развоја ове

заједнице да га јавно изнесу и

понуде народу и нека се народ -

изјасни." Разговор водила Снежана РАНКОВИЋ

поена