Policija

који је у овоме младом човеку. открио велике способности за поли- | цајца. Пошто се показао у много случајева као врло способан и разборит полицајац, напослетку му допусте да и самостално ради 1887 године премести се угједну већу дивизију, где је провео. скоро две године. Ту се још више прославио. у неколико веома интересантних истрага, а нарочито је постао чувен и славан у афери „Џека Трбосека“ у којој је играо једну од највећих улога.

- После тога буде премештеп у Хатинг — Хил (Лондонско предграђе). Ту је био често нападан од стране злочинаца, али је увек утаквим случајевима сретно пролазио. 1889 год. премештен је у централну полицију, а 1895 буде већ наименован за ин-

-Валтер Дев, шеф лондонске тајне полиције спектора дедектива у њој. Интересантно је, да је Дев само три недеље, за време целог свог службовења, одсуствовао од службе и то, што је био болестан од инфлуенце.

Највећи му је успех био, кад је пронашао једног лопова, који је украо адиђаре и драгоцености неке познате Херцогиње у вредности од 500.000 франака. Тога је лопова сам Дев ухватио под врло опасним приликама. После тога се одмах одликовао у проналажењу „позоришних агената“, којима је крајњи циљ био да врбују бело робље. На основу ових заслуга наименован је 1906 г.