Policija

ПОЛИЦИЈА

БРОЈ 12 15 ЈУНИ 1911 ГОД. ГОДИНА 2

Излази сваког ] и 15 у месецу

" Стан уредништва: Карађорђева 69. Цена је: за годину 8 дин; за 6 Јел месеци 4 дин; ва 3 месеца 2 динара. За иностранство : 10 круна годишње.

Власник и одговорни уредник: Васа Лазаревић

Са прославе педесетогодишњице наше нандармерије

Као што је требало очекивати прослава педесетогодишњице жандармерије је извршена на најсвечанији начин у присуству Њ. Кр. В. Престолонаследника Александра, Председника _ општине београдске, Начелника министарства унутрашњих дела, Команданта дивизије, Управника града Београда и многих других · великодостојника цивилног и војног реда и пријатеља жандарма, међу које у првом реду треба поменути чланове краљ. Хрватске

Опере, представнике Новинарског Удружења и целокупну београдску полицију.

Тај свечани дан остаће за вечита времена у неизгладивој успомени код свију жандарма, што је тога дана положен темељ " давно очекиваном и толико корисном жЖандармеријском фонду и први пут отворена жандармеријска библиотека и читаоница за београдске жандарме, што ће несумњиво донети неизмерне користи целом жандармеријском кору.

Велика пажња и очинско старање коју је тога дана Њ. К. _В. Престолонаследник Александар манифестовао према жандармерији, прилажући 1000 динара као први основни улог за жандармски фонд испунило је срца свију жандарма и њихових пријатеља уверењем, да ће наша жандармерија моћи у брзо рачунати на испуњење и осталих њених оправданих жеља и потреба.

Говор који је Он том приликом држао гласио је:

Јунаци !

По налогу Нашега Врховног Команданта Његовог Величанства Краља а и ја, као Главни Инспектор целокупне војске, честитам и желим вам сретну Славу, и нека на данашњи дан ваша

ПОЛИЦИЈА - 23