Policija

- 745 МИХ. М. ОБРЕНОВИЋ Ш но милости БОЖЈОЈ И ВОЉИ НАРОДА = " КЊАЗЉ СРБСКИ Но ДОО са о државнихљ советомљ Одђ 7. 1. "и. 366 решили смо и решавамо :

„Да квартовне старешине у Београду могу у кућама, где су канцеларје квартовних оделења смештене, сљ фамилиомљ својомљ квартирђ имати, где то може бити, а да се не стесне канцеларије и друге узљ ову потребне собе; а умерену за то накнаду да плаћају по одредби Министра Финансија“.

Препоручујемо нашим министрима унутрашњих дела И Пи нансија, да ово решење изврше. –

10. октобра 1854. год. - = пе ; М. М. Обреновићљ с. р. - Министерђ унутрашњих дела

Н. Христићљ с. р.

Министер финансија

_К. Цукић с.р. Када би се'само овај закон, који без сваке сумње до сада није замењен другим — поштовао и извршивао, ово би се пи-

тање скинуло с дневнога реда на најлепши и најмодернији начин, јер таква солуција потпуно одговара и данас реалним интересима полицијске службе и у нас и свуда на страни, где су највећим делом тако решили то питање, са једним тако исто врло потребним додатком, што су станове старешина квартова с њиховим канцеларијама везали телефоном.

Чести озбиљнии догађаји које преживљујемо у Београду а нарочито последњи жалосни случај са нађеним лешом пок. М. Ћирића, најречитији су доказ за ту потребу.

5 Пе Тајанствена смрт пок. Мипана Ћирића Има већ десет дана како под утицајем трагичне и мистериозне смрти пск. Милана Ћирића незадовољно јавно мнење својим претерано оштрим критикама и осудама по новинама из темеља потреса београдску полицију, што није била у могућности да брзо и поуздано одреди прогнозу узрока његове загонетне смрти и што није успела да у истрагу унесе много више светлости Полиција 48