Policija

а о

грађани који на то имају права, нити има бирачког списка да се види колико лица имају право гласа;

Што предлог општ. одбора о отуђењу имања није потпуно јасно формулисан у смислу чл. 36. зак. 0 општ. тачка. 18, јер нису стављене границе ни величина земљишта које се предлаже за продају;

Што одлуку одборску није одобрио Г. Мин. Унутр. Дела чије решење замењује зборску одлуку по решењу Мин. Савета од 25-1-1919 г. ПБр. 5999. Са ових разлога, а на основу тачке 9. а 33 зак. о општинама, Државни Савет одлучио је да се зборска одлука не одобри.

Вршиоцима дужности општинских председника припада плата само за време док дужности врше

Општински одбор варошице Уба жалио се на решење начел. среза тамнавског од 17-Х-191Ф бр. 21621 којим је задржата од извршења одборска одлука од 23-Х-1919 бр. 1842 . по тражењу П. М. председника да му се изда на име непримљене плате за време окупације сума об 3650 дин. коју му ПДВ не признаје.

ИТ Одсек Држ. Савета расмотрио је како жалбу и ожалбено решење тако и остале акте по овом предмету — па је нашао Да решење ср. начелника не може остати из следећих разлога:

Што Петар није на редовним изборима игабрат за председника, већ је за вршиоца дужности одређен из средине одбора и као такав, а по чл. 120 зак. о општ. право на плату има само за оно време док је ту дужност вршио и председника замењивао. Како за време окупације ту дужност није вршио то нема право ни на плату. — те стога је одсек на основу чл. 170 зак. о опшшт. предње решење начел. среског

поништио. 1 : Извео Д. Ст. Ј.