Policija

= 919 —

ваших предлога, а то су: установљење полициских и жандармериских школа, установљење државног дома за напуштену децу и осигурање жандарма пенсијама. И само питање о образовању полицијског удружења, коме смо били обратили нарочиту пажњу, на путу је да у скоро буде дефинитивно свршено. Ови успеси најбоља су награда за наш досадањи труд и рад, и најбољи подстрек за нашу будућу делатност. |

Интересантности ради још помињемо, да се „Полиција“ радо прима и чита и у покрајинама, ван територије Краљевине Србије, и ако ове покрајине још имају, као што је по-. знато, своје посебно законодавство.

5 % о

Али, док смо се ми трудили свим силама да што боље едговоримо своме задатку и испунимо обећање према претвлатницима, дотле многи од ових нису, на жалост, ни до данас испунили своју обвезу према нама. „Полиција“ улази у идућу год. са добром трећином непокупљене овогодишње претплате, с којом би — кад бих је имала — могла ликвидирати сва своја дуговања. Свесни смо, да је знатан део претплате пропао (због силних указа о премештајима и отпуштању полиц, органа, због кремештаја и отпуштања жандарма, као и због некоректности_ појединих претплатниха који хоће да држе лист а неће да га влаћају), али се са мало више заузимљивости и добре воље, ипак може наплатити прилична сума, па с тога апелујемо на колете и остале поверенике да на овоме живо настану. Коме је од претплатника згодније може претплату послати непосредно уредништву (Косанчићев Венац 9), разуме се о нашем трошку.

"Пи

Рачунајући на потпору својих сарадника, повереника И претплатника „Полиција“ ће продужити излажење и у идућој, 1921 год. са истим програмом и у истом формату, у месечним свескама од по 6—7 штампаних табака, а цена ће јој бити:

а) За државна и општинска надлештва 60 дин. годишње:

6) „ приватна лица ... 00... Њ |

в) „ полиц. чиновнике, жанд. пиние: општ. часнике и чиновнике и полиц. званичн. 36, 4

г) За жанд. подофицире и редове. . .24 " | | Уредништво. |%

#